Борислав Сандов, съпредседател на "Зелените". Снимка: БТА

Част от представителите на партията "Зелените" не е съгласна с участието на политическата формация в Реформаторския блок при евентуалното му регистриране като политически субект. Това стана ясно на пресконференция на партията, на която Петко Цветков - представител на Националния съвет /НС/, поиска оставката на нейния съпредседател Борислав Сандов, предаде БТА.

Разтревожени сме от "липсата на прозрачност и демократичност" в преговорите с Реформаторския блок, както и намеренията за регистрирането му като политическа коалиция, коментира и Лилия Костова, член на НС на "Зелените". Ако "Зелените" участват в новия политически субект, сред нас ще има разцепление въпреки всички "зелени" теми, които ни обединяват, смята тя.

Още по темата
Досега изпълнявам единствено решенията на НС, ако някой докаже, че не го правя, съм готов да се оттегля, отсече Сандов.

Не трябва да допускаме външни за нашите принципи теми да водят до разцепление, въпрос на консенсус е как да излезем от положението, добави той.

Запитан защо не се оттеглят от Реформаторския блок, Сандов коментира, че той съществува в момента като истинска алтернатива на политическото статукво. Не можем самостоятелно да реализираме демафиотизацията на България, ние имаме различия по определени теми, но по темата "мафия-граждани" сме на едно мнение, добави той.

По думите му "Зелените" засега остават в Реформаторския блок, но настояват останалите партии в блока ясно и категорично да заявят дали ще участват в предизборна коалиция или не.

В учредителните документи всичко одобрено от Гражданския съвет на Реформаторския блок не съществува думата "коалиция", подчерта съпредседателят на "Зелените" Борислав Сандов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase