Президентът Росен Плевнелиев. Снимка: архив, БТА
fallback

На 20 ноември президентът Росен Плевнелиев свиква заседание на Консултативния съвет за национална сигурност, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
 
Темата на заседанието е “Актуални рискове и заплахи за националната сигурност на Република България – състояние на средата за сигурност: организационни, функционални и ресурсни способности на държавата за противодействие на актуалните рискове и заплахи. Предприети мерки в съответствие с настъпилите промени в средата за сигурност и тяхното финансово осигуряване”.
 
Доклади по темата са поканени да изнесат вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, председателят на Държавната агенция “Национална сигурност” Владимир Писанчев и директорът на Националната разузнавателна служба Драгомир Димитров.

Oще по темата
През последния месец президентът няколко пъти беше призоваван да свика КСНС заради рисковете от бежанската вълна у нас. Росен Плевнелиев тогава обясни, че следи внимателно обстановката и ще свика заседание, когато има основание и предпоставки за това. Той коментира още, че проблемът с бежанците е задължение на изпълнителната власт.

"Не зависи от президента бежанците да получат легло, ток, вода и да осигурим нормални условия на хилядите жени и деца без мъже, убити и останали някъде по бойните полета в Сирия", отсече тогава той.

Вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев обаче контрира, че проблемът с бежанците не е само от компетентността на МВР. 

"Надявам се да се осъзнае сериозността на проблема с бежанците и че той може да бъде решен единствено с отговорно поведение и силите на всички институции", заяви тогава вицепремиерът.

Президентът изрази и опасенията си за сериозни проблеми в изпълнението на функциите на НРС и НСО заради предвидените за тях средства в бюджет 2014 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

Анонимен

преди 10 години

Кога?

47

Реджеб Ердоган

преди 10 години

Българи, безплатен ифтар няма! Затова правоверният ви президент е глух и ням за страданията на сънародниците си, потърпевши от ятаганите на арабски пришълци. Затова протака свикването на КСНС с 2 седмици, през което време нови 30 хиляди души необезпокоявано да навлязат на българска територия.

46

Анонимен

преди 10 години

Ей, обаче много ги боли червените, че президента не е техен. Кръв пикаят, но явно Господ си знае работата и има план, а той със сигурност не е комунистите да реализират намеренията си да се бетонират във властта. Всичко в момента се прави с цел внушаване на хората на апатия, че това което се случва е естествено и неизбежно. Целта е да няма опозиция, и на местните избори навсякъде да дойдат червени кметове и депесари, после да спечелят и президенстките избори а обикновените българи да им работят

fallback