Магдалена Ташева. Снимка: архив, Булфото

Правителството трябва да изгради не мрежа, а стена по цялата граница на България, като по този начин прекрати потока от бежанци, които влизат в страната ни, настоя депутатът от "Атака" Магдалена Ташева.

Тя допълни, че националистите ще продължат да искат оставката на вътрешния министър Цветлин Йовчев заради отказа му да се справи с проблема и нежеланието му да затвори границата с Турция.

"Да експулсираме нахлулите вече над 9 хиляди бежанци", призова тя от ефира на БНТ.

Като контрапункт на казаното от Ташева, PR експертът Нидал Алгафари, който е от сирийски произход, обяви, че бежанците, дошли вече у нас, не могат да бъдат върнати нито в Турция, нито в Сирия. Такива били международните спогодби.

Той обаче смята, че затварянето на границата ни е неизбежно, тъй като България вече не може да поеме повече бежанци.

"От две години има заплаха за националната ни сигурност и нападението над 20-годишната Вики го доказа", включи се отново националистката.

Тя настоя, че тези, които идват в България като бежанци, всъщност са избягали затворници, терористи, масови убийци.

"Докажете поне едно масово убийство", скочи срещу нея Алгафари и обясни, че сирийските бежанци, които идват у нас, всъщност бягат от ужаса на войната.

На свой ред Магдалена Ташева се оплака, че не я пускат в бежанските лагери, а там влизали чужди граждани, които се представяли за лекари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase