Симеон Дянков. Снимка: архив, Булфото
fallback

Изпълнител камериер, изпълнител дивечовъд, изпълнител тракторист, изпълнител коневъд, изпълнител лесовъд, изпълнител помпиер – това е част от щатното разписание на Министерство на финансите, стана ясно от думите на ресорния министър Петър Чобанов.

"Това е щатното разписание на МФ. Това щатно разписание се появява в резултат на гениалната административна реформа на министър Дянков", обяви наследникът му, който днес бе в парламента за дебатите по създаването на анкетна комисия за назначенията на ГЕРБ във властта.

По думите на Чобанов бившият финансов министър е закрил Агенцията за икономически анализи и прогнози и е вкарал под шапката на финансовото министерство ловно стопанство Кричим.

Именно там са назначени тези хора на изброените длъжности, поясни финансист №1.

"Ако се спрем на кадровите решения и начина, по който се назначаваха служители в МФ – от общо за периода на управление на ГЕРБ 355 новоназначения, над 50 на сто са от числеността на МФ. Може ли да направите предположение колко служители са назначени след конкурс?", попита той.

И побърза да отговори – едва 13% са преминали през конкурс от всичките 355 души.

"Половината са назначени по заместване, за да може по-късно да бъдат преназначени", допълни той.

Петър Чобанов спря вниманието си и на "друго гениално кадрово решение" в МФ.

Oще по темата

"Имахме номинална позиция "началник кабинет". Позицията реално се изпълняваше от приближена на министър Дянков девойка, която дори нямаше необходимото образование в момента, в който започна да изпълнява тази толкова отговорна длъжност. Нямаше необходимото образование, но това не й пречеше да тропа с крак и да крещи на директори с 30 години стаж в МФ", каза министърът.

"Държавността за съжаление се разпадаше през последните четири години заради партията, която беше на власт и полагаше неистови усилия този процес да не спира", заключи Петър Чобанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

132

До 146

преди 10 години

Преди всичко трябва да си... мъж!

131

www

преди 10 години

Забележете: Коневъд назначен за коневъд, помпиер за помпиер.... и т.н. Що за *** се връзват на идиотска информация. Тези хора са работили това за което са били назначени!!! Въпросният дворец е бил под шапката на МФ... съвсем нормално е работодател да им е МФ. В БАН работят и шофьори освен учени. Използвайте си главите, дето са над раменети ви! Още повече, когато комунисти ви говорят, научете се да не приемате думите им без да ги осмислите.

130

CVETA

преди 10 години

Дянков - на съд!Заради цялостното състояние на мизерия,до която докара икономиката ни и народа!

fallback