Бойко Борисов. Снимка: БТА
fallback

 Днешното решение за мораториума върху земята е взето от 54 депутати от БСП и ГЕРБ, без значение от вота на „Атака”. Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Благоевград, предаде Агенция "Фокус".

„Ние, обаче, взехме това решение с ясното съзнание, че Орешарски бързо трябва да отива в Брюксел и да се договаря с колегите мораториумът да се удължи, като им обясни колко е различна ситуацията към днешна дата от тази, когато сме присъединявани към ЕС", добави той.

Според Борисов, хилядите бежанци създават различна обстановка в България в момента. Ние сме на границата на Европейския съюз. Ние сме подложени на най-голямата бежанска вълна и нищо не налага да поемаме тези рискове в момента.

Трябва да им се обясни на хората в Европейската комисия, че ние искаме малко отлагане, защото регионът ще бъде различен след 7, 8 или 10 години”, допълни още председателят на ГЕРБ и добави, че хилядите нелегални емигранти са сериозен проблем в момента.

По думите му, гражданите в цялата страна се бунтуват срещу бежанците и причина за това е, че правителството не се справя. „Когато започна тази бежанска вълна, те трябваше да спрат всички други неща и да започнат да изграждат, ако трябва прегради, селища, за да се уравновеси бързо потока на влизащи и излизащи и службите много внимателно да отсяват мъжете, жените и децата, които бягат от войната, и тези, които търсят излаз към Европейския съюз”, каза още Бойко Борисов.

Той коментира и изборите. Сравни ги със състезание на политиците.  "Както ги подреди народът, такива претенции имат."

Според Борисов неговата партия не е губила властта. „ГЕРБ е първа политическа сила, кметовете на най-големите градове са от ГЕРБ, президентът е излъчен от ГЕРБ. Ние се чувстваме в отлична кондиция и форма и аз съм благодарен, че така ни се случи да не можем да управляваме сами и си направихме ревизия, стягаме се и нещата ще бъдат много по-добре.

Народа не ни даде цялата власт отново, но във всички случаи ни е дал най-голямото доверие. Нищо не дава на втората, третата или четвъртата партия да си преписва това право”, посочи лидерът на ГЕРБ и добави, че коалиция от три партии, които нямат нищо общо една с друга не може да управлява.

Лидерът на ГЕРБ коментира и отношението на партията си с "Атака": "Направиха твърде много поразии, за да стопяваме ледовете с тях и освен това те сами не могат да направят нищо".

В срещата участва и неговият заместник Цветан Цветанов. 

*Информацията е подновена към 20.50 часа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

140

li239

преди 10 години

vijdam , no kakvoto za nas, takova i za tiah

139

някоя

преди 10 години

И да спрат да ги пускат!Затворете границата господа

138

антисемит

преди 10 години

кой ми с*а в гащите, тигре от банкя.

fallback