Пламен Орешарски. Снимка: архив, БТА

Би ми се искало да има коледни добавки за пенсионерите, но още е рано да правим обобщение на изпълнението на бюджета за тази година. Добавките не се планират, така че разчитаме на добро изпълнение на бюджета, заяви премиерът Пламен Орешарски в Шумен.

По думите му фискалните икономии не са самоцелни. „Все още дискутираме кои звена припокриват своите функции и как могат да бъдат оптимизирани. Никога не сме коментирали механично съкращение от 10%”, добави премиерът.

Още по темата

Той отбеляза, че очаква да чуе мнението на секторните министри, тъй като те имат най- добра представа кои звена работят добре, кои се припокриват и ще направят съответните предложения за подобряване на работата. „Надявам се за всички е ясно, че състоянието на администрацията не е блестящо”, каза още министър-председателят.

Помолен да коментира твърденията, че има опасност през 2014 г. да не се усвои нито лев от европейските фондове, премиерът отбеляза: „Не се хващайте на такива новини. Това практически не е възможно, тъй като през 2014 г. и 2015 г. се доусвояват средства по отминаващата финансова перспектива”.

Министър-председателят каза още, че се очакват коментарите на Брюксел по изпратената ревизирана версия на Споразумението за партньорство. „Отразихме сериозните бележки, които имаше към версията, която представи служебният кабинет. След като получим коментарите, ще можем да отразим и тях и да влезем в разговори с ЕК. Във времево отношение сме не по-зле от останалите страни, движим се без изоставане”, каза още премиерът.

На влизане и излизане в сградата на областната администрация в Шумен, Пламен Орешарски бе посрещнат от група хора с освирквания, скандирания "Оставка" и плакати със същия текст.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase