Лютви Местан Снимка: архив, БТА

Председателят на ДПС Лютви Местан определи като „елементарен трик“ за отклоняване на вниманието изказването на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, че в прословутото тефтерче на Филип Златанов има и инициали Л.М. 

Днес Златанов беше освободен като председател и член на Комисията на предотвратяване и установяване на конфликт на интереси заради скандала с въпросното тефтерче. 

Аз не съм запознат с цялото съдържание на тефтерчето, но дори да има други инициали – Л.М. или бог знае какви, то е много важна позицията – дали е на поръчител, или на жертва.

Още по темата
Нали се сещате, че в това тефтерче има инициали на поръчители и на жертви. Ако някой е толкова наивен да си мисли, че има абревиатура Л.М. и по някакъв начин тя може да се разчленена като Лютви Местан и той да е бил поръчител, просто не е в час с това, което се е случвало в България през последните четири години, каза Местан. 

Той припомни, че последните четири години е бил заместник-председател, а после председател на опозиционна партия. Така че ако има такъв инициал, то той е на жертва, не на поръчител, заяви Местан.

Той заяви, че с подобни изказвания темата отново се подменя. Според лидера на ДПС същинският въпрос е, че изпълнителите си отиват, но отговорността е на поръчителите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase