Цветан Цветанов. Снимка: БТА-архив
fallback

Приключили или без данни, потвърждаващи подадената информация, са случаите на заплахи за живота на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, съобщи от парламентарната трибуна министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев в отговор на въпрос на депутата Георги Андреев.

Андреев посочи, че охраната на бившия вицепремиер струва на месец около 40 000 лева и попита каква информация има в МВР относно заплахите за живота на Цветанов, която я налага.

Йовчев заяви, че е извършена обстойна проверка във всички структури на МВР и е установено, че са подадени четири сигнала в областните дирекции в Благоевград, Ловеч, Варна и София.

На 25 април на телефон 112 са заплашени с убийство Цветан Цветанов и Бойко Борисов. Задържан е 54-годишен психично болен мъж от село Долно Българчево, който е настанен в център за лечение.

Сигналът в София е свързан със закани за лична саморазправа с Цветанов по време на парти в Боровец по повод падането на кабинета "Борисов". Установени са две лица.

През февруари във Варна е получен сигнал за бомба. За заплахата е задържан 38-годишен мъж,а причината била проблем с регистрация на закупен от него лек автомобил. Сигналът не е потвърден.

Не е потвърден и сигнал за бомба в жилището на Цветан Цветанов. Обадил се 60-годишен мъж.

Oще по темата
Депутатът Георги Андреев коментира, че охраната на ексвътрешния министър струва половин милион лева на българските данъкоплатци на година и при тези сигнали „това е несериозно“. Ако няма сериозни заплахи срещу Цветан Цветанов, охраната следва да се снеме, смята народният представител.

Йовчев подкрепи депутата. По думите на министъра може би е необходимо да бъде свикана комисията, която взема решение в НСО и да преразгледа по какъв начин управлява силите и средствата си.

В отговор на друг въпрос Йовчев съобщи, че дисциплинарните производства за незаконни подслушвания срещу бившия началник на СДОТО Сергей Кацаров и шефът на отдел Радко Димитров са били прекратени, като само Кацаров е порицан. Йовчев уточни, че предложението за прекратяване било на дисциплинарно-наказващия орган. След това Кацаров и Димитров са напуснали системата, а сега срещу тях има досъдебно производство.

Вътрешният министър отчете и конкретни мерки в борбата с битовата престъпност, която по думите му се превръща в заплаха за националната сигурност с регистрираните 130 000 случая на посегателство за година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

130

Анонимен

преди 10 години

БАя тъпотии се дрънкат! Никой не вярва, че ще има обективен процес срещу Цветанов. Ама никой! КАкто не е има за никой до сега от тоя ранг. Еб... си май....! Поздрави от ЮК

129

Анонимен

преди 10 години

РАЗБИРА СЕ ЧЕ МУ ТРЯБВА ОХРАНА,ЗАЩОТО ЗАПОЧНА ВОЙНАТА С НАРКОМАФИОТИТЕ И ДРУГИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ.НО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ СЪЩИТЕ МАФИОТИ И СЛУГИТЕ ИМ,НЕ МУ ДАДОХА ВРЕМЕ ДА ДОВЪРШИ.УПЛАШИХА СЕ,ЧЕ ЩЕ БЪДАТ РАЗКРИТИ И ЦЯЛ СВЯТ ЩЕ НАУЧИ ЕДНА ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ТАЙНИ НА БЪЛГАРИЯ-ПООЩРЯВАНАТА ОТ ПРАВИТЕЛСТВАТА НА СТРАНАТА НИ ТЪРГОВИЯ С НАРКОТИЦИ.

128

ЦЕЦО-НАГЛЕЦО,ВЪН

преди 10 години

НАГЛАТА МИСИРКА ЦВ.ЦВ. Е ТАКОВА НАЦИОНАЛНО СЪКРОВИЩЕ,ЧЕ КАКВО СА ПОЛОВИН МИЛИОН ЛЕВА ГОДИШНО САМО ЗА ОХРАНАТА МУ? ПО ЗАКОН МИСИРСКАТА ФИЗИОНОМИЯ НЯМА ПРАВО НА ОХРАНА.ТЕ И МУТРА МУ СА ИЗПЕЧНИ ЛЪЖЦИ И КОЛКО МУ Е ДА СИ СПРЕТНАТ НЕСЪЩЕСТВУВАЩА ЗАПЛАХА,ЗА ДА ЖИВЕЯ В КОМФОРТА,КОЙТО СИ СЪЗДАДОХА КОГАТО УЗУРПИРАХА ВЛАСТТА.ВЪПРОСЪТ Е ЗАЩО ИМ СЕ ПОЗВОЛЯВА.ОТ КЪДЕ ЦВ.ЦВ.ИМА 40 000ЛВ ГОДИШНО ЗА КОЛЕЖА НА ДЪЩЕРЯ СИ.РАЗБИРАТЕ ЛИ ГАВРАТА С БЕДНИЯ НАРОД.НАГЛЕЦИ МРЪСНИ.ДАНО ПУКНАТ,МРЪСНИЦИТЕ.

fallback