Снимка: архив, БТА

Като „странно“ определи депутатът от ГЕРБ Цветомир Михов решението на Конституционния съд да отхвърли искането за предсрочно прекратяване на правомощията на Делян Пеевски като народен представител. Вчера всички политически лидери се въздържаха от коментар, но днес депутатът от опозицията реши все пак да коментира КС.

Те само за четири месеца успяха да подчинят съдебната власт. Всички сме свидетели как съдебната власт излиза със странни решения, заяви Михов. На въпрос на Dnes.bg кои са тези странни решения, той се спря на становището на КС. Конституционният съд обаче на практика не се води част от съдебната система.

За мен лично е странно. Преди да бъде обявено решението официално, то да излезе в някои информационните агенции. И другото странно – в минутата на обявяване на решението излезе и писмото, написано и изпратено от Делян Пеевски. Как той ще знае какво е решението и да подготви спрямо решението писмо сами си отговорете, заяви Михов.

Още по темата
Друг депутат от ГЕРБ - Димитър Главчев, пък обясни, че по-сериозният проблем е, че хората все повече започват да се съмняват, че институциите работят. Според него БСП, ДПС и „Атака“ „много скоростно“ ги завземат.

Всички изразяват някакви съмнения по повод това решение, заяви Главчев по повод решението на КС. Той обаче не каза какви съмнения изразява той.

На въпрос дали само становището на магистратите по казуса с Делян Пеевски визират от ГЕРБ със „странни решения на съдебната система“, Главчев дебело подчерта, че КС не е част от въпросната система.

Михов като цяло искаше да сигнализира за партийни назначения. Той показа документи, според които назначения в администрацията са се правели с одобрението на ДПС. После обаче стана ясно, че става дума за назначения от 2004 година. Михов се възпротиви и срещу назначението на Георги Христозов за шеф на БЕХ. Той беше назначен малко след встъпването в длъжност на правителството.

Аксения Тилева пък сигнализира, че има назначения в Института по розата в Казанлък. В понеделник в това научно звено беше извършена поредната подмяна на директор. За трети път е назначен един човек, който през годините не е доказал своята компетентност, заяви тя.
Ненко Ненков е бил директор на института вече, а по време на неговото управление е открит канабис в нивите с рози, разказа депутатката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase