Снимка: Bulgaria On Air
fallback

"Ако правителството наистина управляваше прозрачно, то щеше да изнесе информацията за възможността да бъдат спрени два ключови инфраструктурни проекта - тунел под Шипка и обход на град Габрово - фаза 1, както и София - Калотина Лот 1, в частта Западна дъга на Софийския околовръстен път, а не аз", каза в ефира на Bulgaria Air бившият министър по еврофондовете Томислав Дончев.

"Трябва да се знае, че никога не съм казвал, че са спрени парите, а че е възможно. Не всичко е изгубено - ако се вземат спешни мерки и до края на годината бъдат изпратени нови две апликационни форми на Европейската комисия, то има надежда за проектите", посочи той.

Ексминистърът обясни, че в противен случай държавата ще трябва да поеме разходите по строителството, а това би натоварило допълнително бюджета.

Дончев обори изказването на вицепремиера Зинаида Златанова, според която няма пари в ОП „Транспорт“ за тези два проекта: „Не е вярно това, защото и по двата пректа е започната работа, а строителството на Западната дъга е на 40% от заложеното за изпълнение“.

"В цялото ми изявление днес няма политическо злорадство и не мога да съм радостен, когато се случва такова нещо. Ако някой има нужда от помощта ми, аз съм насреща", каза още той.

По-рано днес бившият министър обяви, че е взъможно да бъдат спрени парите от ЕС за двата проекта заради отхвърлените от ЕК апликационни форми на 4 октомври. Те са подадени на 26 и 30 септември, а причина за отхвърлянето им е, че правителството не е изпълнило ангажимента си да осигури финансиране за вече течащи изпълнения по проекти в железопътния сектор, ползвайки заемното споразумение с Европейската инвестиционна банка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Г-н Фред

преди 10 години

Здравейте ,Аз съм г-н Фред Peterson собственик на Fred Peterson свят заем Аз съм Бог, страхувайки се човек, който не се заблудят хората и предлагат заеми при лихвен процент от 3% . ако наистина имате нужда от заем , просто изберете вида на заем имате нужда, тогава аз ще го дам на теб , веднага щом го искаш .Даваме Дългови заеми, ипотечен кредит , Home заем , лош кредит, кредит , заем колата , бизнес кредит , частен заем , бърз кредит , заем колата , мигновени заем и заем за черния списък . В

5

ДОНЕВ

преди 10 години

КАТО ИМА ПАРИ ,ЗАЩО ПОНЕ НЕ УДАРИХТЕ ПЪРВАТА КОПКА БЕ ,*** -ЧЕТИРИ ГОДИНИ КАКВО ПРАВИХТЕ ,ЧЕ ИСКАТЕ ОТ ОРЕШАРСКИ ДА НАПРАВИ ТОВА ЗА ЧЕТИРИ МЕСЕЦА ? ТОЯ БЕЗХАБЕРНИК КАКВИ УРОЦИ ВИ Е ДАВАЛ ,ЧЕ ВСИЧКИ ОТ ГЕРБ ГОВОРИТЕ САМО ДЕМАГОГИИ И ЛЪЖИ ! АЙДЕ ,НЕМА ВРЪЩАНЕ НА БОЙКОВЦИ И ДРУГИ БЕЗХАБЕРНИЦИ ВЪВ ВЛАСТТА -БЯГАЙТЕ ПРИ СДС И КОСТОВ ,НА *** !

4

Анонимен

преди 10 години

колко типично за Герб. Вчера една песен пяха, днес обърнаха фурнаджийската лопата...

fallback