Станислав Станилов. Снимка: архив, БулФото

Не е вземано решение за внасяне на вот на недоверие към правителството, заяви депутатът от "Атака" професор Станислав Станилов пред БНР. Той поясни, че колегата му Магдалена Ташева е изразила мнение, че е възможно партията да поиска вот, но решение за това засега няма.

В телевизионно интервю Ташева заяви, че е възможно да се поиска вот на недоверие към кабинета заради ситуацията с бежанците.

Станилов каза, че част от депутатите от парламентарната група са били в Брюксел, за да изразят на място недоволството си от изказване на евродепутат от Европейската народна партия по отношение на "Атака".

Попитан дали пътуването е платено от партийната субсидия, депутатът отговори: "Защо не попитате няколко десетки милиона субсидия на ГЕРБ къде се харчи, а всички гледате в мижавата субсидия на "Атака"?.

Ние ги харчим само за партийна дейност, отделяме пари, за да помагаме на различни хора, за телевизията си, за вестника си. Нито питат БСП, нито питат ДПС, заяви още той.

Депутатът отрече информацията за скандала в брюкселски ресторант, в който са вечеряли колегите му от парламентарната група.

Станилов заяви, че гледа положително на идеята на председателя на Народното събрание Михаил Миков да има извънредни пленарни заседания заради многото пропуснати парламентарни дни. Той призова депутатите от управляващите две партии да се "стегнат" и да посещават по-често пленарната зала.

Коментарът за промените в така наречения "Закон за досиетата" на проф. Станилов е: Мижави работи, буря в чаша вода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase