Снимка: Булфото
fallback

Паркоместата да се продават с жилището, както това се случва с мазето и таванът. Така"24 часа" отразява предложението на нотариусите.

В момента няма закон, който да казва що е паркомясто. Освен това паркоместата не са регламентирани като самостоятелни обекти, подобно на гаражите. Наредба предвижда към всяко жилище да има паркомясто, но нищо не задължава инвеститорът да го продаде заедно с жилището, нито пък купувачът да го придобие с него.

Затова нотариусите предлагат тази промяна. От гилдията смятат, че отпадането на заверката на сделките с коли е прибързана мярка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

нутариус куркински

преди 10 години

Вия от глад като койот вече, приемайте го.

11

pitanka

преди 10 години

Abe,na koi e dnes.bg

10

Анонимен

преди 10 години

Работата трябва да е такава. Строи се блок. На всеки апартамент да има по 1,5 паркоместа по закон. Само такива проекти да се одобряват от общината. Просто, нали? В Лондон, например, към всяка жилищна сграда по закон трябва да има определен брой места и той със сигурност е над 1 на апартамент. За бизнес сградите- ако сградата е с капацитет 100 работни места, това означава 300 паркоместа в подземния гараж. Лесно и подредено. Няма коли по улиците, има място за всички.

fallback