Никола Казаков. Снимка: Държавна агенция за бежанците
fallback

Досегашният директор на Държавната агенция за бежанците Никола Казаков е освободен от длъжност, обяви на брифинг вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

МВР шефът посочи три основни причини, поради които е освободен Казаков.

Oще по темата
"Незадоволително се организират всички процеси по извършване на проучвания и предоставяне на статут на бежанец, а това създава условия за претоварване на местата за настаняване. Недобра е и организацията на работата в местата за временно настаняване на бежанци", посочи той.

Като трети мотив за уволнението на Казаков Йовчев посочи, незадоволителната работа на Държавната агенция за бежанците с европейските организации, които по думите му могат да съдействат за справяне с проблема с бежанците.

Освобождаването на Казаков идва ден след като от агенцията се оплакаха в писмо до медиите от липсата на персонал, който да работи, както и от недостиг на места, където да бъдат настанявани новопристигналите бежанци.

Цветлин Йовчев обяви още, че на мястото на Казаков сяда Николай Чирпанлиев.

По думите на вицепремиера новоназначеният директор на агенцията има голям опит, работил е в Министерство на отбраната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Muntcho Demokrata

преди 10 години

Още един гербер изгоря на бойния си пост, в името на великата цел - далаверата!

18

Muntcho Demokrata

преди 10 години

Още един гербер изгоря на бойния си пост, в името на великата цел - далаверата!

17

Анонимен

преди 10 години

То пък и Ники Чирпанлиев е един избор - политически офицер от БА, вечно "неразбран и недооценен", неуважаван от колегите си, кариеристче и мижитурка! Вярно е, че офицерите от армията са добре подготвени да създават регламенти за управление, да работят за институцията, където са назначени, без много да се жалят, но точно този избранник - не! Както най-често става, на повърхността изплуват........ (знаете кои). Имахме вече примера с пожарникаря, папконосеца и др., а и МВР има качествени хора!

fallback