Цветелин Кънчев. Снимка: Булфото
fallback

Никой не може законово да забрани на цар Киро да се върне в Катуница, но и той трябва да се съобрази с общественото мнение. Това заяви Цветелин Кънчев - лидерът на "Евророма" пред Нова телевизия.

Така той обобщи безредиците, случили се в Катуница, след убийството на 19-годишния Ангел и смъртта на 17-годишния Павел, за които бе обвинена ромската фамилия.

Цветелин Кънчев обясни, че Кирил Рашков е получил титлата "цар" от пресата, а не от другите роми. Това се е случило още преди промените от 1989 г. Именно, обаче в годините на демокрацията този него образ бил затвърден в медиите.

Според лидера на "Евророма" държавници са провокирали у Киро чувство за недосегаемост. Той заяви, че бившият премиер Иван Костов „разтребил трасето пред Рашков”, след като елиминирал самия Кънчев.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

dedoviami

преди 10 години

Този *** въобще да не се изказва!Живея в Miami, познавам хората на когото той негови хора продадоха развалено сирене!Измамник и лъжец!

18

Анонимен

преди 10 години

До ГУРБЕТЧИЯ:Ха разсмял се бил?С задоволство ще гледам когато ВИ се стъжни.Това е естественния ход на нещата.На там водят причинно-следственните връзки.Заблудено племе сте вие ромите.Това което си представяте няма да се случи.Но неможе да го осъзнаете защото сте генетично увредени.Педставата ви за реалността е като на животните!Иначе си хейтвай колкото искаш.Похвално е все пак,че си освоил до известна степен накъква грамотност.Ти си *** надминал природната си даденост!!!

17

агент димитър

преди 10 години

кънчев стига удря по конкуренцията си рашкови

fallback