Снимка: Булфото, архив
fallback

Председателят на Народното събрание Михаил Миков ще предложи искането на депутати от ГЕРБ за неговото предсрочно освобождаване да бъде точка първа от дневния ред на утрешното редовно пленарно заседание.

По-рано днес от ГЕРБ внесоха искане за оставка му с мотива, че погазва правилника на НС.

Oще по темата

Причината за това твърдение е, че след проваленото заседание вчера, днес шефът на парламента финтира опозицията, като накара квесторите да преброят  присъстващите в залата народни представители и се оказа, че има кворум. ГЕРБ напуснаха в знак на протест, но дебатът по вота на недоверие, внесен от опозицията, започна. 

В изпълнение на чл. 5, ал. 4 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание искането ще бъде обсъдено и гласувано на първото заседание след деня на постъпването му, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

КИРО

преди 10 години

Така или иначе КАТаджиите нямат работа някой да ходи сутрин да провери дали Миков е пил. Всеки ден той е пиян,това е безобразие-ПИЯНДЕ!

24

Анонимен

преди 10 години

***! Янаки му вика, тоя не може да зацепи! за малко да нахендри работата!

23

Анонимен

преди 10 години

И да има кворум, няма право да открива заседание,докато не проведе електронна регистрация - тя е задължителна по правилник. Как управляват страната, като нямат половин Народно събрание.

fallback