Председателят на НС Михаил Миков. Снимка: БТА
fallback

ГЕРБ внесоха искане за оставка на председателя на Народното събрание Михаил Миков. То е подписано от цялата парламентарна група.

Формално искането е за оставката на Миков, но искаме оставката на цялото ръководство, поясни Димитър Главчев от ГЕРБ.

Причините за искането на опозицията е погазване на правилника на НС и провеждане на едно нелегитимно заседание, обясни Десислава Атанасова.

След проваления дебат по вота на недоверие вчера днес депутатите от ГЕРБ излязоха от пленарната зала, след като шефът на парламента Михаил Миков откри заседанието, макар че народните представители от партията на Бойко Борисов не се регистрираха.

Шефът на парламента обаче финтира опозицията, след като квесторите преброиха присъстващите в залата народни представители и се оказа, че има кворум. ГЕРБ напуснаха в знак на протест, но дебатът по вота на недоверие, внесен от опозицията, започна. 

Според Атанасова Михаил Миков трябва да бъде освободен като председател на парламента, защото „той е безполезен“. По думите й той е бил избран по „абсолютно криминален начин“.

Oще по темата
Ние сме с усещането, че вече се върнахме преди 89-та година, когато наличието на Тодор Живков, Станко Тодоров и Милко Балев в залата бяха достатъчни, за да има заседание. Днес се проведе едно политическо отчетно събрание за работата на кабинета. Вътре са само Местан и Станишев, заяви още тя.

Красимир Велчев предположи, че мнозинството може да промени член първи на Конституцията, така че да има само две партии, посочени поименно.

Велчев обясни, че премиерът Пламен Орешарски управлява нелегитимно, защото на практика трябва да го подкрепят 121 депутати, а той има подкрепата само на 120.

Да кажат кой е този един, призова депутатът. По негови думи от вчера левицата лансира тезата, че ГЕРБ са вдигнали цената на „Атака“ с отказа си да се регистрират в зала без националистите да присъстват.
Каква е цената в момента и колко е вдигната и как се плаща тази цена, попита той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 10 години

Как внасят искане, като на теорияя ги е нямало? Нали не са се регистрирали? И защо стоят в залата, като не искат да се регистрират? Другият главчо какво се е разброил и той. Вотът си е техен, ако искат! Само циркаджии в този парламент.

16

асен

преди 10 години

Ега ти парламентаега ти правилника.Толкова ли е сложно. контрол на достъпа. Влизаш с карта излизаш с карта-заплата според работния ден.Какво се броят като овци.Ако ще гледат цирк от близо поне да плащат билет.

15

Анонимен

преди 10 години

Като не се регистрират и не присъстват да не им ПЛАЩАТ тлъстите заплати! Или отсъстваш наистина както обикновенните хора и ползваш болничен, командировъчен или платен отпуск или НЕПЛАТЕН отпуск или шута в *** и вън от парламента!

fallback