Георги Първанов посети Хасково. Снимка: БТА

Националният интерес на България изисква ненамеса във военен конфликт в Сирия, обяви във Хасково президентът (2002-2012 г.) Георги Първанов.

"Категорично смятам, че трябва да има решение на Съвета за сигурност на ООН. Убеден съм, че нашата позиция трябва да е част от единната позиция на Европейския съюз, на НАТО, каквато единна позиция в момента не съществува", посочи Първанов.

Още по темата

Той бе категоричен, че най-важното е позицията на страната ни да отговаря на националния интерес. "За мен националният ни интерес изисква ненамеса във военния конфликт", подчерта президентът (2002-2012 г.).

Първанов коментира и старта на новия политически сезон у нас, като по думите му е важно да се даде възможност на правителството да осъществи пакета от мерки, които е поело като ангажимент към обществото.

Бившият държавен глава поиска Народното събрание да заработи като "солиден тил на управлението, да не ражда гафове и да не произвежда негативизъм, с което да провокира допълнително напрежението".

Първанов изказа и мнение относно състоянието на БСП, която според него не е в тази кондиция, в която иска да я вижда. "Кадровата политика е тази, която създава най-много напрежение в обществото и вътре в партията. Това е тема, която трябва да бъда разисквана още на първото заседание на Националния съвет, въпреки че този разговор е твърде много закъснял", коментира Първанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase