Цецка Цачева. Снимка: БТА
fallback

Истински спор предизвика прекратяването на пълномощията на депутата Любомир Петков. Той е избран за депутат от листата на Коалиция за България от район Плевен. Петков напуска парламента, за да стане консул във Франкфурт. 
Първа думата взе Цецка Цачева, която като Петков е депутат от Плевен.

Тя изрази възмущението си от начина, по който се използва парламентът като трамплин за други длъжности. В
това няма лошо, ако човекът е доказан като професионалист, добави тя.

По думите на Цачева Петков е бил представен като новото лице на Коалиция за България, което ще построи АЕЦ „Белене“ и магистрала „Хемус“.

Новите лица бяха носителите на новия морал. Това ли е новият морал, запита Цачева, която се обърна и към водача на листата на БСП в Плевен Стефан Данаилов и попита дали се чувства излъган.
Обвиняват ни, че бившите управляващи насаждали калинки, а калинката е лежерен вид, съвсем невинно на фона на това, което се случва с новите назначения, заяви Цачева.

Въпреки дългата си тирадата тя обясни, че ще подкрепи прекратяването на пълномощията. Тя видя в желанието на Любомир Петков да напусне поста усещане, че управлението се проваля.

За младостта е присъщо да бъде интуитивна, да търси нови хоризонти. Той много добре е наясно какво се случва с кораба на това управление. Управлението за мен е в улей за бобслей. Позволено му е само свободното падане, заяви още Цачева.

Изказването й предизвика остра реакция у червения депутат Антон Кутев. Той нападна колежката си от ГЕРБ като бивш председател на парламента. Червеният народен представител припомни, че в Народното събрание са наредени портретите на всичките му председатели. По негови думи може да се започне дълъг спор дали Цачева може да се сравни с тези личности.

Искам да ви напомня, че не всички имаме къса памет. Вие бяхте ужасно неподготвена за председател на НС тогава, когато заехте тази длъжност, заяви той.

Думите му предизвикаха скандирания „Оставка“ от страна на парламентарната група на ГЕРБ. Особено активни в блъскането на банките и виковете бяха лидерът на партията Бойко Борисов и заместникът му Цветан Цветанов.

Колеги, вие можете да викате оставка още дълго, но портретите са тук. Вас няма да ви има, но потретите ще останат. Госпожо Цачева, господин Петков е достоен човек, а позицията, която заемате, е недостойна, завърши Кутев.
В крайна сметка правомощията на Петков бяха прекратени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

СС

преди 10 години

Кутев, ти си най-недостойния и некадърен от почти всички *** в парламента, но си там и се изказваш даже!Оставка!

16

Анонимен

преди 10 години

ГЕРБа си имат калинки,а БСПто си имат обратни...калинки...

15

Дърта червена роза

преди 10 години

Отново ни обзема страх от управлението на БСП+ДПС! Назначават хора от ДПС с купени дипломи, партийни деятели на дипломатически постове, всичките медии на един човек пак от ДПС, всички крадливи кадри от Тройната отново на отговорни постове, приятели на СерГей във всички етажи на властта. Само На Орехарски изчезна страха, а на нас СЕ ВЪРНА отново! СТРАХ че ще фалират България!! 1 млрд. за "разплащане" с бизнеса - разбирай на "нашите" + Моника. С нашите пари!

fallback