Снимка: Булфото
fallback

След неуспешното им представяне на последните избори, СДС ще се наложи да се раздели с първите три от общо шестте етажа от централата си на ул. "Раковски" 134, пише в. "Монитор".

По закон областната управа трябва да осигури помещения на партиите, които на парламентарен вот са изкарали над 1 процент от вота, а държавата да им изплаща субсидия. Въпреки че СДС заедно с коалиционните си партньори от 4 партии спечели едва 1,37%, ще остане в централата си по силата на договор с областната управа, чийто срок изтича чак през 2015 г., и заради факта, че има представител в Европарламента.

Заради ограничените финанси, с които разполагат обаче, сините ще трябва да освободят част от етажите, за да пестят от наем. Въпреки че партията още не е опразнила помещенията вече има желаещи за свободните офиси.

Сред тях е ВАлери Симеонов - лидер на НФСБ, чиято формация също не успя да се вреди до НС, но премина бариерата от 1%.

Друг желаещ е и Светльо Витков и неговата партия, която също мина прага от 1% на вота на 12 май. Интерес са проявили и от партията на Меглена Кунева - "Движение България на гражданите".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

muzaka

преди 10 години

до 1 chovek.Споделям мнението ти.След като нямаме студенти на улицата е тъжно за нацията ни.Те са двигателя на промяната.По времето на Фердинанд СУ е затварян 2 пъъти./Освиквали са го/.Сега ходят на бригади да берат ягоди,маслини и не знам какви си плодове и зеленчуци.Кому е необходимо?Има достатъчно работа в България.

17

1chovek

преди 10 години

Тъжният край на една голяма измама. За съжаление истинските демократи се оказахме хората от улицата и емигрантите, но не и партийците.Но има и добра новина и тя е, че народа се пробужда и този път без политическо организиране, а това е много по-ценно от която и да е партия или централа.

16

6

преди 10 години

Айде следващите са Юруш. Марш в мазетата на Ямбол.

fallback