Снимка: архив, Булфото
fallback

Над 501 милиона лева са договорени по оперативната програма "Регионално развитие" за ремонти на второкласни и третокласни пътища в страната, съобщи във Варна Генчо Георгиев – главен експерт в Агенция "Пътна инфраструктура".

По думите му с парите ще бъдат оправени различни участъци с обща дължина над 900 километра.

Георгиев уточни, че вече е приключила рехабилитацията на 639 километра пътища. В момента е ремонтът на други 268 километра.

Според експерта до края на годината могат да бъдат сключени още около 15 договора за обновяване на второ- и третокласни пътища по тази оперативна програма.

Във Варна Георгиев отчете изпълнението на ремонта на два обекта. С над 6,4 милиона лева е обновен участъкът "Нови Пазар-Балчик", който осигурява връзка между областите Варна и Шумен и по-добър достъп до пристанището в Балчик.

Вече е приключила работата и по участъка "Владимирово-Суворово", който свързва редица села в областите Варна и Добрич. Стойността на този проект е близо 4,3 милиона лева, уточни той.

Във Варненския регион е започнало изпълнението на още два обекта, които трябва да завършат през 2014 година. С близо 5,4 милиона лева ще бъде ремонтиран пътят от крайморския град до Езерово и Повеляново.

Другият обект е участъкът "Варна-Белослав-Житница". За него са осигурени 10 милиона лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Десен

преди 10 години

над 500хил на км ухаааааааа това си е разценка за цялостно преасвалтиране какво кърпене.Май пак ще ни врътнат кранчето от ЕС

13

eeha

преди 10 години

Не вярвам на това! Защо веднъж не се похвалят след свършена работа ами само се хвалят с мераци?

12

Анонимен

преди 10 години

Нека позакърпят малко, защото хората карат не само по магистрали... Евала.

fallback