В края на юли министър Терзиева откри новоизградения магистрален участък Долна Диканя-Дупница. Снимка: БТА
fallback

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова регионалният министър Десислава Терзиева и новият директор на АПИ Стефан Чайков да бъдат незабавно освободени от премиера Пламен Орешарски.

"Министърката, станала известна с цикламеното си костюмче, за пореден път сгафи. Тя наруши два закона, като назначи Стефан Чайков за председател на Управителния съвет на АПИ.

Oще по темата
Инженер Чайков не е напуснал 12-те фирми, в които участва, сочи справка в търговския регистър. Нещо повече, някои от тези фирми и сега работят по проекти на АПИ. Това го поставя моментално в ситуация на конфликт на интереси", твърди бившият премиер във Facebook, след като стана особено активен в социалната мрежа от вчера следобед.

Борисов настоява, ако информацията в търговския регистър за Чайков се окаже вярна, Орешарски незабавно да освободи "и цикламеното костюмче, и новия шеф на АПИ".

"Призовавам Чайков да обяви каква декларация е подписал. Остава въпросът защо това назначение се прави по този начин??? Може би, за да попаднат обществените поръчки за инфраструктура в ръцете на хора като "Батко и Братко" и да ни спрат еврофинансирането?", отговаря си лидерът на ГЕРБ.

В друг свой пост Бойко Борисов напомня на лидерите на тройната коалиция (БСП, ДПС и "Атака"), че те не са първа политическа сила и никой не им дава моралното право да сменят поголовно шефове на агенции.

"Убеден съм, че след смяната на Румен Порожанов като шеф на фонд "Земеделие", след осем-девет месеца българите ще се разделят с европейското финансиране", завършва той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

129

зевзек

преди 10 години

тоя вместо да отговаря за престъпленията си, седнал пак да кадрува, гаче ли някой го бръсне за слива...а Мишо Бирата? За рекета и мафията? За кражбата на три милиарда?Къде е прокуратурата?

128

Deathstalker

преди 10 години

Напълно подкрепям написаното от detelina, всички са за кауша, а някои трябва дори да бъдат обесени за назидание и да висят, докато гаргите им оглозгат труповете!!!

127

Анонимен

преди 10 години

БОКО,БОКО...КЪДЕ СИ ТРЪГНАЛ...................

fallback