Усмивките - рядкост в отношенията на Борисов със Станишев. Снимка: архив, Булфото
fallback

Политическият PR Нидал Алгафари, който години наред градеше стратегията на БСП за изборите, призова лидерът на столетницата Сергей Станишев да спре битката с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Цялостното отношение на БСП към ГЕРБ е погрешно изначално, защото хората, близки до председателя на Българската социалистическа партия, му внушиха, че той трябва да води някаква лична битка с Бойко Борисов, който е лидер на лидерска партия, докато Сергей Станишев забрави, че той не е лидер на лидерска партия, а на колектив. Тази битка ни докара до там, че да си мерим някои неща по начин, който няма нищо общо с политиката", категоричен бе Алгафари пред "Фокус".

По думите му лидерът на БСП иска властта на всяка цена и затова не иска да има избори на всяка цена.

Според него големият конфликт в червената партия е този, че много отдавна буквата "С" в абревиатурата на Българската социалистическа партия е изчерпана от всякакво значение.

"Това са едни приказки, в които се говори, че ние сме леви, че ние сме социални и сме социалисти, а де факто провеждаме най-дясната политика, търсим социално слабите слоеве само когато трябва да ни избират", настоя Алгафари.

Той определи присъствието на големи бизнесмени в левицата като един от абсурдите.

"Те нямат език, на който да говорят с тези, които трябва да ги избират. Много е трудно човек, на когото обувките примерно струват към 5000 лева, да разговаря с хора, които живеят със 150 лева", отсече PR-ът.

По думите му трябва по нов начин да се подбират ръководителите в партията, по нов начин да се подбират кандидатите за народни представители, министри и т.н., да се стъпи на някакви принципи, а не на семейна или приятелска основа.

Нидал Алгафари смята още, че левицата трябва да помогне с всичко, което може, за да се създаде силна дясна партия или десен фронт.

"Когато има силно дясно, ще има и силно ляво, за да има баланс. А когато дясното е разпиляно, ще бъде разпиляно и лявото. Тогава вече ще излизат "месии" и такива, които идват да ни оправят за няколко дни", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

112

Анонимен

преди 10 години

Поглед звяркъмгей!

111

Нике1класик

преди 10 години

Ха така!Алгафари зове БСП да създаде новото дясно!Прав е човека!БСП що десни партии създаде никои друг няма такъв опит в България!Предлагам начело да застане създадения от БСП и агент Гоце нов "демократичен герой" Михаил Константинов!

110

Виктори

преди 10 години

До АнонименИ да се намери, ще бъде смачкан и заврян обратно в казана на секундата ! Форумите ще бъдат първи.

fallback