Пламен Орешарски. Снимка: БТА
fallback

„Все още е рано да коментираме параметрите на Бюджет 2014, но се надявам средствата по някои от перата, като например детските надбавки, да бъдат повишени”, обяви във Варна министър-председателят Пламен Орешарски. 

Управляващите ще решават въпроса при обсъждането на бюджета за следващата година. Председателят на социалната комисия в парламента Корнелия Нинова съобщи вече, че се предвижда за всяко дете държавата да дава по 50 лв. на месец, докато навърши 18 години, или с 15 лева повече от сега.

Орешарски допълни, че ще бъде направено всичко възможно от следващата бюджетна година да бъдат отделени средства за реализирането на най-важните проекти в българските общини. „Ако се наложи да реализираме всички проекти, ще са ни необходими няколко мандата”, уточни премиерът.

По повод бюджета за тази година той обясни, че ще бъде направено всичко необходимо да няма втора актуализация.

По предварителна информация за решаване на проблемите с лекарствата за онкоболните ще бъде необходимо да се осигурят допълнително около 100 милиона лева, каза Орешарски. Според него недостигът на средства по това направление ще се усети най-силно в края на годината. Той подчерта, че сумата сигурно ще бъде намалена след оптимално разпределение на средствата. При нужда в края на годината ще преценим откъде могат да бъдат осигурени средствата, посочи премиерът.

Пламен Орешарски и министрите Драгомир Стойнев и Данаил Папазов се срещнаха и разговаряха с кметове от Варненска област. Те са обсъждали основните проблеми по места, свързани с инфраструктурата, ремонтите на  училища, читалища, детски градини и други.

Пред сградата на областната администрация във Варна, където се проведе работната среща, премиерът беше посрещнат от 5-6 протестиращи с плакат „Орешарски, иди си с мир. Оставка!”. По-късно към тях се присъединиха още десетина с нови лозунги. Докато течаха разговорите, протестиращите скандираха „Оставка”.

„Ще въведем по-мащабни мерки за защита на потребителите. Хората имат нужда от защита от страна на институциите и затова темата ще бъде обсъждана много широко, за да бъде в защита на хората”, коментира енергийният министър по повод промени в Закона за енергетиката.

По негови думи през септември ще бъде представен отчет за 100-те дни на правителството на Висшия съвет на партията. „Явно някой се надява през септември да се влоши работата на правителството, което към момента си върши нещата отлично. Това няма да бъде позволено, още повече с удари на партийна основа”, подчерта Драгомир Стойнев.

"За мен има една партия и това е БСП", категорично каза той по повод слуховете, че ще бъде лидер на алтернативна лява формация, която подготвял Георги Първанов. Стойнев ги определи като опит за дестабилизиране на социалистите с интриги преди отчета на първите 100 дни на правителството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

93

vesko02

преди 10 години

Попита ли тези дето дават пари все още какво мислят?

92

Анонимен

преди 10 години

Променете базата за изчисляване и даване на детски!!!Нека детските да бъдат под формата на възстановяване на платен от родителите ДОД, такси за общински услуги, местни данъци.В момента ограничението от 350лв. бруто е расова дискриминация срещу българите, защото всички *** са под този доход - те дори не могат да представят документи за получен доход.Не е нормално неграмотни "хора" да получават парите от хора, които общуват човешки, живеят цивилизовано-тези пари са за техните деца-БЪДЕЩЕТО!!

91

Анонимен

преди 10 години

нека се надява г-н Орешарски да спрат протестите,както и аз безработната да си внеса данъците и здравните осигуровки.

fallback