Данаил Папазов. Снимка: архив Булфото
fallback

За кървавата катастрофа вчера, която помрачи откриването на новия пътен възел на магистрала “Хемус“, отговорност носи румънския тираджия. Това заяви транспортният министър Данаил Папазов пред Нова телевизия. По негови думи не може да се търси отговорност от институциите.

Oще по темата

Както Dnes.bg вече писа, двама души загинаха, а петима бяха ранени при верижна катастрофа край гара Яна. По данни на Папазов ТИР с румънска регистрация се е врязал в намаляващите скоростта коли.

Според него не може да се говори за отговорност на институциите, защото е бил спазен законът – трасето да бъде открито след получаване на съответните разрешения, както е посочено в Закона за устройство на територията.

Трябва всеки възел да бъде завършен и тогава да влезе в употреба. Нашите специалисти работиха и в събота, и неделя, каза транспортният министър. Папазов посочи, че Акт 15 на пътен възел „Яна” е бил издаден едва в сутрешните часове на вчерашния ден. Той обвини политиците, че правят опити да извличат дивиденти от трагедията. Вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска оставката на министъра на регионалното развитие и благоустройството Десислава Терзиева заради инцидента.

Структурата на ДАИ трябва да бъде преразгледана. Има междинни звена, които трябва да бъдат закрити, заяви още Папазов. Изказванията му идват на фона на ареста и напускането на досегашния ръководител на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" Валентин Божков. По думите на Папазов междинните звена между централната администрация и областните създават предпоставки за корупция.

Държавата трябва да се отървава от регулаторни режими, които създават предпоставки за корупция, обясни транспортният министър.

По негови думи вече се обсъждат 6-7 имена за нов шеф на ДАИ. Сред тях той намира трима много подходящи.

Папазов определи ситуацията в ДАИ като тежка и допълни, че има много сигнали за нередности.
Транспортният министър коментира и нарастващото напрежение между нашите превозвачи и Турция. Те се притесняват, че ще се наложи да плащат допълнителни такси.

Имаме спогодба с Турция и тя предвижда да няма допълнителни такси за превозвачите от България, съобщи транспортният министър. Според него, ако турската страна не спази договорката, правителството ще въведе реципрочни мерки.

Припомняме, че комюнике от страна на турското правителство за нови такси за превозвачите предизвика напрежение у нас. Според наши компании мярката ще важи и за България, въпреки уверенията на българското транспортно министерство, че това не е така. Българските превозвачи отново заплашват с блокади по границата, ако въпросът не бъде уреден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

95

Debora1

преди 10 години

Ochevidno hranata koiato konsumira gospodina e dosta kalorichna i dobra.Pri komunistite vsichko e "IAVASH-IAVAS". samo tegleneto na zaem koito drug shte vrashta e " CHA BUDJAK "Nishto novo !! Trainite 65 godishni komunisticheski navici ne se promeniat s 65 dneven miren protest

94

Shop

преди 10 години

Оказа се, че д-р Бойко Борисов освен акъл и образование, има и ИНТУИЦИЯ.Оказа се, че тройните нарциси освен липса на образование и жизнен опит имат в излишък само ИНАТ и ТЪПОТИЯ.

93

biz_boy

преди 10 години

Институциите не са отговорни за нищо - те са напълно безотговорни

fallback