Данаил Папазов. Снимка: БТА

В Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" предстои децентрализация и преглед на цялостната дейност, включително преразглеждане на заплатите, за да се намали възможността за корупция, заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов в Русе.

Министърът посочи, че предстоят и много промени в регионалните звена на aвтомобилната администрация. По думите му е необходима структурна реформа, която да премахне междинните звена в осемте агенции, които са по места, за да останат само областните и централата в София, както е било.

В Министерството на транспорта вече е постъпило писмо от прокуратурата за обвиненията към задържаните служители от aвтомобилната администрация. Те са от Велико Търново, Благоевград и София, но има много сигнали и за други места, каза Папазов и допълни, че става дума за нарушения почти в целия спектър от дейността: от издаването на сертификати и разрешителни, до проблеми във всичките контролни функции на агенцията.

“Трябва да се преразгледат и заплатите”, категоричен бе министърът. Той подчерта, че служителите трябва да имат интерес да пазят закона и затова е необходимо да се обвърже резултатът от тяхната дейност със заплащането им.

В Русе министър Папазов говори и за децентрализация в "Морска администрация". Принципът е да се даде възможност на местните звена да управляват, без да се спускат всички задачи от централната власт, е мнението на министъра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase