Михаил Миков Снимка: БТА

Все още не е насрочено извънредно заседание на парламента заради президентското вето върху актуализацията на бюджета, заяви председателят на Народното събрание Михаил Миков пред БТА.

Още по темата

По негови думи появилите се информации, че комисията по бюджет и финанси ще заседава в четвъртък, а парламентът ще се събере извънредно в петък, са погрешни. Парламентът трябва да се събере, за да обсъди ветото на президента Росен Плевнелиев върху измененията в Закона за държавния бюджет.

Както Dnes.bg вече писа, веднага след ветото Миков насрочи извънредно заседание на 30 август. От ГЕРБ обаче настояха парламентът да се събере възможно най-скоро. Те внесоха и 77 подписа на депутати, с които настояват председателят на НС да насрочи пленарно заседанието.

Миков посочи, че все още изчаква отговор от парламентарните групи на запитването му кога е най-удобно да се свика извънредното заседание, поискано миналия петък от ГЕРБ. Трябва да се определи разумно време, за да могат групите да се съберат, уточни той и добави, че днес е получил писмо от ГЕРБ с искането им заседанието да е на 11 август.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase