Борисов пак поиска парламентът да се събере. Снимка: архив БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предлага на Реформаторския блок да излязат с общ план за сваляне на правителството и за съвместно управление. По негови думи само едно обединение в център-дясно може да победи БСП и ДПС в момента.

Според лидера на ГЕРБ едно евентуално обединение ще успокои избирателите.

Още по темата
Център-дясното е много по-голямо от лявото. Въпросът е да накараме всички хора в тази област, в център-дясно, да гласуват за своите си политически партии. ГЕРБ, ДСБ, СДС, партията на г-жа Кунева и кой ли не още. Тогава всички ще сме много по-силни. Това е алтернативата, това е вариант. Иначе, поотделно, никой не може да бие БСП и ДПС заедно, заявява Борисов, цитиран от БНР.

"Аз го правих няколко години, но сега мощността на ГЕРБ не е толкова голяма. И трябва да се обединим повече хора", признава експремиерът. 

Борисов отново поиска и незабавно свикване на извънредно заседание на парламента заради ветото на президента Росен Плевнелиев върху измененията на Закона за бюджета. Както Dnes.bg вече писа, държавният глава наложи вето на актуализацията на бюджета, искана от кабинета.

Той обясни още, че в момента събира подписи за предсрочното прекратяване на парламентарната ваканция. Вчера стана ясно, че председателят на НС Михаил Миков ще насрочи извънредно заседание на НС на 30 август, а ГЕРБ поискаха парламентът да се събере незабавно.

Още вчера Борисов обясни, че партията му ще задвижи процедура по правилника, която изисква подписите на 48 народни представители за свикване на заседание.

Борисов отново подкани БСП и ДПС да се върнат бързо в пленарната зала, за да се “изгласува“. По думите на лидера на ГЕРБ е ясно, че актуализацията ще бъде приета, но ГЕРБ все пак ще им предложи да се съобразят с ветото „поне в частта, в която видно е, че грешат“. Да не я приемат нея, да не вървят на инат. Това са парите на хората, не са техни пари, коментира още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase