Министър Анелия Клисарова. Снимка: БТА
fallback

Политическо уволнение в Министерството на образованието няма и няма да има, обяви пред журналисти във Велико Търново министър Анелия Клисарова.

По думите й "образованието е надпартийно и там ще бъдат оценявани хората по качеството на техния труд и професионализъм".

Oще по темата
Тя уточни, че разчита на взаимно доверие и лоялност от страна на служителите във ведомството й.

Във Велико Търново тя участва във втория областен форум "Хората - нашият капитал". Там Клисарова посочи, че в момента около 41% от студентите у нас учат право, икономика, администрация и управление, а най-търсени са педагозите, инженерите, компютърните специалисти и кадрите в системата на здравеопазването.

"В края на годината НАП и бюрата по труда трябва да предоставят информация колко млади хора, завършили образованието си през настоящата година, са намерили реализация по специалността си", отбеляза тя.

През учебната 2013-2014 година ще бъдат закрити 15 училища, а 16 ще бъдат преобразувани, посочи още министърът.

"Делегираните бюджети ще продължат да съществуват, но ще бъдат оптимизирани на база коефициент за качество на образованието, получен при външното оценяване, така училища с по-малко деца, при добро качество на обучението, ще получат шанс за по-добро финансиране", каза Клисарова.

Тя уточни, че Министерството на образованието има готовност за изплащане на еднократна субсидия до 30 хил. лв. на училище за посрещане на неотложни нужди през зимния период.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Информация на МОН

преди 10 години

Предстои политическо уволнение на директора на СОУ "Д-р Петър Берон" село Хитрино този месец или през юни. Битката за неговото уволнение започна от първия ден на назначаването му, като кабинета на директора беше запечатан от местния феодал на ДПС през юли 2010 г. Тези едно говорят-друго вършат!

20

другарката

преди 10 години

До сашкоМили ми , Сашко!Още не сме стигнали до този урок, но ще стигнем и до него. Там ще разбереш как се назначават разни чичковци и лелички на отговорни постчета, колко парички от разни европейски проектчета се наливат за образоване на необразованите ***, как се пишат безумните учебничета, с които се борите, за много парички.Иначе правилно си разбрал, въпреки че си още малък, че те са доживотни.

19

сашко

преди 10 години

Госпожо Министър!Сменете шефовете на РИО - та и самозабравилите се директори. Повечето от тях са доживотни....................

fallback