Меглена Кунева. Снимка: архив, Булфото

Движение "България на гражданите" разкритикува решението на министъра на околната среда и водите Искра Михайлова да уволни директорите на всички 16 регионални екоинспекции (РИОСВ ), директорите на трите национални парка – Рила, Пирин, Централен Балкан, и на четирите басейнови дирекции.

"Това действие не може да бъде характеризирано по друг начин освен като целенасочено подчиняване на държавните институции на тясно партийни и лобистки интереси. Целта е ясна - икономическо облагодетелстване на кръговете около новата власт", пишат хората на Меглена Кунева.

Още по темата
Според тях това решение нагледно демонстрира пороците на политическата система у нас, в която партиите се превръщат в инструмент за разграбване на националното богатство.

Движение "България на гражданите" настояват смените в администрацията да са въз основа на ясно оповестени мотиви и анализ на дейността на уволнените служители.

"Именно това партийно превземане на държавната администрация позволява подмяната на нейните цели и я превръща в инструмент за лично обогатяване и рекет, а не инструмент за управление в интерес на обществото", допълват те.

"Решението на министър Михайлова е поредното доказателство, че настоящото правителство управлява единствено в интерес на партийни и лобистки интереси и трябва да веднага да подаде оставка", завършват в позицията си от Движение "България на гражданите".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase