Снимка: Булфото
fallback

Очаква се днес депутатите да гласуват актуализацията на бюджета за 2013 година. Вчера народните представители отложиха това, въпреки 7-часовите разгорещени дебати, припомня БНТ. С гласовете на БСП и ДПС депутатите приеха промените в приходната част.

Предвижда се увеличаване на бюджетния дефицит с около 500 милиона лева и емитиране на дълг от 1 милиард лева. Управляващите изтъкнаха като аргумент за ремонта на бюджета очакваното неизпълнение на приходите. Те дори допуснаха, че до края на годината може да се наложи втора актуализация.

Лидерът на левицата Сергей Станишев отбеляза, че планираната дупка от НАП и Агенция Митници е един милиард лева. От ГЕРБ не срещнаха подкрепа от управляващите за предложения от тях социален пакет от 150 милиона лева. Идеите им бяха одобрени от "Атака".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 10 години

В този парламент много са се разбързали.За две седмици претупаха Закона за Енергетиката и с него обрекоха Българите да плащат на американските банки за скъпия ток от техните електроцентрали - тецове Марица 1 и 3, соларни и вятърни - за следващите 25 години.Сега бързат да претупат и бюджета за да са сигурни, че почивката ще им се отрази добре на джоба.Явно за това и депутатите на ГЕРБ се явиха в залата - за кворум.

24

MOLI

преди 10 години

ЩОМ Я ДОКАРАХМЕ ДАНЧО МЕНТАТА ДА НИ РАЗМАХВА ПРЪСТ ОТ ТРИБУНАТА НА НАР.СЪБРАНИЕ И НИ ПРАВИ БЮДЖЕТ,ВТАСАХМЕ Я!И НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ ПАРАДИРАШЕ,КОЛКО Е ОБРАЗОВАН-МОЖЕ.САМО,ЧЕ Е НЕСРАВНИМ С ДЯНКОВ,НЕЗАВИСИМО ОТ НЯКОИ НЕ ДОТАМ ДОБРИ НЕЩА.ТОЯ ЗА КАКЪВ СЕ МИСЛИ?НАХАЛНИК,ЧЕ СИ ПОЗВОЛИ ДА ОМАЛОВАЖА ЕРУДИЦИЯТА НА ЕДИН БИВШ МИН.ПРЕДСЕДАТЕЛ,А ТОЙ ОБИКОЛИ ВСИЧКИ ПАРТИИ ЗА ДА СТАНЕ ДЕПУТАТ.

23

crab

преди 10 години

Да има някакъв проект за който да се тегли кредит разбирам, ама за казуса "да има" е странно.Кой тегли кредит и си слага парите в друга банка ей така да има?

fallback