Катаджиите отстъпват път на камерите. Снимка: Булфото
fallback

Двойни глоби ще отнасят джигитите на пътя. Промяната в Закона за движение по пътищата се прави във връзка с тенденцията пътищата да се наблюдават само с камери - стационарни и мобилни.

Така всеки, който превиши скоростта с 20 км в час, ще плаща не 50, а 100 лева.

Ако колата лети в града с 50 км/ч над позволеното, наказанието ще е 300 лева плюс петдесетачка за всеки 5 км/ч отгоре, пише "Стандарт".

С идеята, че само камери ще дебнат нарушителите, се предвижда при хващане с над 50 км/ч да не се отнема книжка.

С новите предложения от КАТ искат електронният фиш да не бъде разписван задължително от полицай.

В момента десетки съдилища в страната отменят наказанията с електронни фишове, тъй като те не са подписани ръчно от катаджия. Според КАТ обаче е достатъчно доказателство това, че актът е издаден с посочен адрес, час и място на нарушението.

Според тях съдиите се възползват от вратичката в закона и така отменят иначе безспорни пътни нарушения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Granatomet

преди 10 години

На това му се вика :озаконяване на рекет

27

Прасето Гошо

преди 10 години

Ха ха комунистическата безмозъчна *** отново мислят с гръбначния си мозък. Както навремето искаха полицията да е с тях сега пак правят същото. Не може да има такива диспропорции в доходи и глоби в едно общество съчетано с огромна безнаказана корупция и подобни мерки да проработят. Още повече замазват очите на хората с високите глоби за сметка на отнемането на книжката за определен срок и махане на точките. Кой е облагодетелстван баровците с крадените пари и ченгетата . Т.е. закона си е за тях.

26

Beta

преди 10 години

Какво ревете бе фукари комплексирани. Писна ми да ви гледам как карате като зверове. Очовечете се малко бе озлобена *** такава. Писна ми да ви гледам нафуканите, опулени физиономии. Докога ще карате като побъркани. Ако зависеше от мен 5 пъти шях да увелича глобата. Пари искате, а ред няма. Така нема да стане. Айде отивайте да си пиете биричката и не се мешете в държавните дела. И спрете да давате подкупи и рушвети.

fallback