Татяна Буруджиева. Снимка: архив, Булфото

ГЕРБ трябва да се върне в пленарната зала, защото има важни проблеми, които трябва да бъдат решени.  Това заяви народният представител от ПГ от Коалиция за България, Татяна Буруджиева пред TV7. „Ако искаме избори, които да доведат до промяна и в моралните ценности, ГЕРБ трябва да се върне в парламента“, добави социалистката.

Тя обясни, че няма как да се каже точната дата за избори и за да се определи такава, трябва да се вземат в предвид отчетът за направеното до момента и какво има да се прави още,. Според нея трябва да има дебат за изборите, защото има неща, които трябва да се решат и които са задължителни на фона и на политическата ситуация. „Трябва да има ясен и критичен дебат, за да може дори да има избори, едно следващо правителство да знае на какво стъпва“, заяви Буруджиева.

Тя обясни, че правителството ще излезе другата седмица с програма, която трябва да има ясни срокове, спешните мерки и какво е свършено за един месец. Според нея сега голяма част от хората нямат представители в НС и няма на кого да вярват. Народният представител обясни, че ситуацията показва колко е важно да има представители на различните групи в НС.

Според Буруджиева има няколко важни промени, които трябва да бъдат направени в регламента за отпускане на субсидии на партиите. Първата стъпка според нея, по която вече е взето решение, е намаление на субсидията на партиите. Друга мярка, която трябва да бъде направена по думите и е да се задължат партиите, ако не използват тази намалена субсидия, да я върнат в държавния бюджет. Тя изрази и несъгласие с мнението, че трябва да се премахнат всички субсидии, защото тогава големите партии пак ще взимат пари от икономически субекти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase