Искра Фидосова. Снимка: Булфото, архив
fallback

Депутатът от ГЕРБ и председател на правната комисия в предишния парламент Искра Фидосова отрече да е водила разговори за преписки с председателя на Комисията по предотвратяване и установяване на конфликт на интереси Филип Златанов, който от вчера е привлечен като обвиняем за длъжностно престъпление.

По-рано днес заместник-главният прокурор Борислав Сарафов обяви, че Златанов е манипулирал определени преписки, като не ги е отразявал, забавял е движението по тях и не е уведомявал прокуратурата. Това става ясно и от бележник, намерен на бюрото му, като сред записките, водени в него, фигурират цели имена на публични личности и политици, както и инициали.

„Явно ролята на И.Ф. е водеща“, коментира Сарафов. На въпрос дали става въпрос за жена, той отговори, че в „субтитрите” към бележките съвсем точно се следва написаното. В една от тях за И.Ф. се пише в женски род.

„Прочетох в медиите за обвинението към председателя на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. Прочетох и за информация от някакъв тефтер. Не се разпознавам в цитираните инициали“, заяви Искра Фидосова пред Агенция „Фокус“.

Oще по темата

„Никога не съм водила разговори, с който и да било член на тази комисия, включително и с председателя, по отношение на преписки, свързани с работата на комисията и всякакви внушения в тази посока са недопустими“, отсече тя.

„Като председател на правната комисия в 41-вото НС водих процедурата за създаването на тази комисия в Закона, по препоръка на ЕК и с вносител на промените - Министерство на правосъдието.

В това си качество предложих и процедурните правила, при които да стане изборът на 5-членната комисия, в която има представители на различните парламентарнопредставени партии от 41-вото НС и още две институции, каза още Фидосова.

Като председател на правната комисия в 41-вото НС съм имала само и единствено работни срещи с представители на КПУКИ, свързани с публична информация, която е отчитана и коментирана във всички доклади на ЕК.

Като председател на правната комисия в 41-то НС съм провела и стотици срещи с представители на редица институции в държавата, в това число и с ръководителите на съдебната власт, както и с кандидати за избор в тези органи“, подчерта Искра Фидосова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

183

Кой е И.Ф.?

преди 10 години

Любимото ястие на И.Ф. е пълнен шаран.Пълнен с пържоли.

182

социолог

преди 10 години

НАГЛОСТ БЕЗ ГГРАНИЦИ! Сега остава да обясни и за имотното си състояние по същия начин, но ако има прокуратура на място - няма да ѝ се размине!

181

социолог

преди 10 години

НАГЛОСТ БЕЗ ГГРАНИЦИ! Сега остава да обясни и за имотното си състояние по същия начин, но ако има прокуратура на място - няма да ѝ се размине!

fallback