Снимка: Булфото
fallback

Кандидатите за председател на ДАНС Недялко Недялков и Владимир Писанчев ще бъдат изслушани днес от парламентарната комисия за контрол над службите за сигурност, съобщи БТА.

Изслушването ще се състои от 15.30 часа в зала "Изток" на Народното събрание

На заседанието са поканени да присъстват президента Росен Плевнелиев, председателя на Върховния касационен съд, главния прокурор и замeстник-министъра на вътрешните работи. Очаква се да там да бъдат още шефа на парламента, председателите на парламентарно представените групи и на комисиите по вътрешната сигурност и по отбраната.

Владимир Писанчев в момента е временно изпълняващ длъжността председател на Държавната агенция Национална сигурност. Той пое ръководството на ДАНС след като Народното събрание отегли решението си поста да бъде поет от Делян Пеевски.

Именно неговото назначаване провокира общественото недоволство и хората излязоха за първи път на протест пред МС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

?

преди 10 години

Ще уволнят ли служителите които дадоха достъп до квалиф информ на делян пеевски ПРЕДИ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ДА ГО ГЛАСУВА ЗА ШЕФ НА ДАНС ?

8

55

преди 10 години

До АнонименКризата е политическа ако не си забелязал!Пише се КУПУВАЧ.....

7

Анонимен

преди 10 години

Протестите, политически а не народни. Много приличат на тези от зимата на 1997-***, лозунгите им са същите, поведението им също. Половината от тези, които се смятат за непредставени в Парламента, не са гласували на 12-ти май. Защо не си избрахте представителите заради които сега скачате. Много осезателно в тези протести личи почерка на И. Костов и хитростта на куповача на медии и журналисти, Б. Борисов, които сега да им служат. Като бтв Тицин, Николаев,Цолова и т.н.

fallback