Кристиян Вигенин. Снимка: Булфото

Кабинетът ще работи за четири години напред, заяви външният министър Кристиян Вигенин пред БНТ. Той уточни, че това зависи от парламента и от групите, които подкрепят правителството. "Време е да започнем да търсим и диалог на най-високо политическо равнище. - каза още Вигенин - Време и протестите полека-лека да се насочат към една по-позитивна посока с конкретни искания за конкретна политика, не просто оставка".

Министърът обясни още, че и предишното правителство е искало да работи 4 години, но ситуацията ги е принудила да си тръгне по-рано.

"Ако има драма нашето правителство ще си тръгне по-рано. Но не по този начин - още от първия ден да се правят опити за бламиране, за блокиране. Нека бъде даден шанс не толкова на правителството, нека бъде даден шанс на България да излезе от тежките проблеми, в които беше вкарана", коментира още външният министър.
 

Коментари Напиши коментар

91

BG.BG

преди 7 години

Искаш да кажеш - четири години шуробаджанащина и кражби?! Оставка!

90

Българин

преди 7 години

ВиГЕЙнин, кабинета да работи за 4 години напред означава да върнете България 20 години назад, мръсни крадливи ***! Вие не сте българи, а еничери- изедници на народа си!
ВЪН!!! ОСТАВКА!!!

89

Анонимен

преди 7 години

Всъщност, назначавайки обласни и зам. областни управителиот ДПС повсеместно из България, кабинетът в крайна сметка пак назначи Пеевски чрез подставени от него лица. Значи той пак е на власт.