Според Кючюк, на правителството на Орешарски не е даден и ден на толеранс. Снимка: БТА

Младите хора от ДПС излязоха с категорична оценка, че правителството на Пламен Орешарски трябва да продължи да изпълнява възложените задачи от страна на българските граждани, то е това правителство, което може да гарантира стабилността и просперитета на България, заяви на пресконференция Илхан Кючюк -председател на младежката организация на ДПС,- чийто Национален съвет заседава вчера и днес в Шумен, пише БТА.

По думите му на форума членове на младежката организация на партията са казали, че искат "правителство на интелекта", с премиер Пламен Орешарски, тъй като за времето, през което работило, успяло да направи това, което не бил успял да постигне предишният кабинет за почти четири години.

По повод на протестите срещу правителството Кючюк каза, че младежката организация на ДПС уважава волята на всеки български гражданин да изрази своето отношение към която и да е власт. Той добави, че е наясно, че кабинетът няма право на повече грешки, но към правителството нямало и "нула дни толеранс, а то заслужава такъв, за да реализира плана "Орешарски".

Младежката организация на партията е най-голямата подобна структура и в България, и в Европа, в която членуват повече от 20 000 души, отбеляза Кючюк и посочи, че ако се търси знак, защо форумът се организира в хотел "Шумен", знакът бил налице - организацията е създадена преди 15 г. в този хотел.

На заседанието на младежката организация на ДПС били обсъдени и анализирани темите "Изборните резултати и оценка на политическата ситуация в страната", "Политици и граждани или политици срещу граждани" и "Ефективни мерки за борба с младежката безработица", бе съобщено на пресконференцията.

Кючюк припомни, че на заседанието на Националния съвет на младежката организация на ДПС вчера са присъствали председателят на партията Лютви Местан и двама министри от кабинета "Орешарски" - на труда и социалната политика - Хасан Адемов, и на младежта и спорта - Мариана Георгиева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase