Не смятам, че е редно парламентът да работи под натиск и да му се налагат решения от улицата, каза Юрий Асланов. Снимка: Булфото
fallback

Шефът агенция АФИС, социологът Юрий Асланов, твърди, че предсрочните избори са неизбежни, но въпросът е кога да се направят.

"При избори сега, както се иска от протестиращите, резултатът е предизвестен – в парламента ще влязат само три партии и едва ли това е, което те искат да постигнат", смята той.

Според него сега е напълно безсмислено да се проведе предсрочен вот, важното сега било парламентът и правителството да бъдат оставени да свършат няколко неотложни неща и промени в закони.

"Протестиращите, а и отсъстващата от парламента опозиция в лицето на ГЕРБ заявяват – направете тези и тези промени в Изборния кодекс и си отивайте!

Лидерите на ГЕРБ казват, че ще влязат в парламента само ако се обсъждат промените в Изборния кодекс. Добре, ами ако другите излязат – какво правим. Странно, че няма никакво доверие в парламента, а от него се изисква да направи промяната. Логиката се къса. Не смятам, че е редно парламентът да работи под натиск и да му се налагат решения от улицата.

Ако някой е на мнение, че улицата представлява мнението на мнозинството от народа, най-лесният начин да проверим дали това е така е като отидем на избори. Непризнаването на изборните резултати от страна на отделни групи граждани няма да ни отведе до никъде", твърди Юрий Асланов.

По думите му ролята на Волен Сидеров е силно преувеличена, както и опасността от неговата партия.

"Много по-опасно е партия като "Атака" да е извън парламента. Нито Волен, нито "Атака" са фашисти, както ги наричат. Част от реториката на някои от лидерите им съдържа ксенофобски окраски, но в основата си тяхната платформа е социална и радикално лява. Посланията им се ползват с подкрепата на широк кръг от граждани", настоя Асланов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

СС

преди 10 години

Червен "социолог" с турско име Асланов (Лъвов на български) - продажна ***, служеща на мафията за трохички!И вие сте за изриване като господарите ви. ОСТАВКА!!!

52

бойко не борисов

преди 10 години

Според дребния буржоа Владимир Улянов идеите стават движеща сила когато овладеят масите.Протестиращите пред Народното Събрание дребни буржоа са овладели масите на ХЕПИ,ЧИКЪН ГРУП, Бързо хранине и две квартални шкембеджийници.Така, че на бунт дами и господа! Маси много!!Дерзайте. PS До Гробар: На тая жега е доре в мазолей,работи климатик.Само сметките за тока да не са януарски и февруарски.Пък ако има студена бира и топли кебапчета лягам веднага.Дано мавзолея е старо строителство!

51

Гробар

преди 10 години

До бойко не борисовКато ти гледам писанията, май ти е време и ти да легнаш в някой мавзолей на глупостта.

fallback