Волен Сидеров Снимка: архив, Булфото

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров, депутати и активисти от партията скандират "Мафия!" пред офиса на телевизия СКАТ в Бургас. В този час там са се събрали няколко десетки бургазлии и наблюдават случващото се, предаде БТА. 

Спонтанният митинг е своеобразно продължение на случая от  вчера, когато на бензиностанция в края на града се стигна до  физически сблъсък между "Атака" и служители на СКАТ. 

От телевизията обясниха, че разбрали, че Сидеров и хората му са на бензиностанция в Бургас и решили да изпратят екип, за да го питат колко е струвала коалицията му с ДПС. Когато обаче видели камерите, от "Атака" се нахвърлили на операторите и журналистката Ваня Чечева.

Още по темата
Според версията на Сидеров пък от СКАТ нарочно са провокирали представителите на "Атака". След инцидента Сидеров и хората му са отишли с мегафон пред офиса на СКАТ в морския град.

От партията съобщиха, че са пуснали в полицията оплакване за това, че екип от шест души на СКАТ "са малтретирали физически депутатите от "Атака".

"Те са били блъскани от репортера и оператора на СКАТ.  Упражнено е било и насилствено извиване на ръцете  на депутатите. Също така от бургаската телевизия са заплашвали със саморазправа и убийство", съобщиха от партията в съобщение до медиите.

По време на демонстрацията, която започна пред офиса на  телевизията в комплекса "Зорница" днес, хората на Сидеров издигнаха плакати "Долу СКАТ!" и "Свобода за Бургас!".

Преди началото на демонстрацията до медиите бе разпространено писмо, в което се казва, че от СКАТ са подали жалба срещу Волен Сидеров и депутатите от "Атака". Документът е внесен в Пето районно полицейско управление в Бургас от името на собственика  на медията Валери Симеонов. 

В него се казва, че на 5 юли около 19.00 часа депутатите Волен Сидеров, Деница Гаджева, Десислав Чуколов, Миглена Александрова, Калина Балабанова, Димитър Димов, Иван Димитров и Адриан Асенов са блокирали улицата пред офиса на СКАТ. Те отправили ругатни и непристойни изрази към собственика на телевизията Валери Симеонов, към служителите на медията и към граждани, които по това време били в района.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase