Цветелина Бориславова и Бойко Борисов Снимка: архив, Булфото

Бившият премиер Бойко Борисов заяви, че не знае дали неговата бивша приятелка Цветелина Бориславова възнамерява да прави партия, каквито слухове се появиха.

„От поне 6-7 години не живеем заедно и това е не само неправилно, не само е лош вкус от страна на БСП и ДПС, защото всеки от нас си има своя личен живот. Обадете се, попитайте я. До този момент всички спекулации, че по някакъв начин тя влияе върху нас, не са верни“, посочи Борисов пред БНТ. 

„И това беше една от причините да се разделим, защото тя има бизнес, тя иска да се развива, тя иска да си има своя живот, а живеейки до мен, тя нищо не може да направи или ще бъде считано, че аз съм й помогнал да го направи. И това беше причината за раздора“, разкри експремиерът.

Още по темата
На въпрос дали Бориславова ще стане политически опонент на ГЕРБ, ако направи партия, Борисов отговори: „Това е нейно право, демокрацията изисква всеки да направи това, което желае. Така че не знам за нейните намерения, дали ги има, или ги няма. По-склонен съм да мисля, че няма, но не мога да говоря от нейно име“.

Като политическа сила никога не сме имали нещо общо с Делян Пеевски и Цветан Василев, отсече още бившият премиер.  Той коментира и вчерашното изказване на президента .

„Росен Плевнелиев е  президент на всички българи, той е изключителен демократ. Никой не може да отрече, че той е един изключително свестен човек. И сега почват да го връщат в бизнеса преди 15-20 години. Ами офшорните компании - не казвам, че ги има, но и са инструмент в бизнеса, с който се работи. Всеки, който е правил бизнес, знае, че това е един от инструментите. „Кока-кола” мисля, че е в офшорна зона. Така че тук по-интересно ми е какво са правили по Каймановите острови с правителствения отряд. Един месец те се занимават с правителствен отряд, който благодарение на това, че аз съм се движил бързо на всички точки, на които сме строили, имаме „Дунав мост 2”, абсолютно провален проект“, изтъкна Борисов.

„Направихме им „Тракия”, направихме им „Яна”, направихме им „Струма”, направихме им „Марица” - те не могат дори да ги управляват. Сега казват почвали да се забавят. Ами ще се забавят, като ви е такова управлението. Снощи слушах госпожа Манолова, която тотално вече се е объркала,  която казва - ако има предсрочни избори, щяло да има хаос. Абе, госпожо, февруари месец аз ви казвах, че юли месец са редовните избори, за два месеца или три щяха да станат всичките тези обекти, за които ви говоря, без проблем, още юни щеше да има „Тракия”. Вие тогава казвахте: „Не, незабавни предсрочни избори, с два месеца по-рано!”, и хвърлихте държавата в хаос. Щяха сега да са си изборите, да си изберат пак който искат хората и да сме завършили всичко, да си върви държавата гладко“, продължи Борисов.

Хубаво им е сега на софиянци да ходят на протест с метрото, което им направих, да се движат по естакадите, подчерта още експремиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase