Снимка: Dnes.bg
fallback

Левият депутат Дора Янкова обяви на личния си сайт, че от догодина ще отпадне несправедливият, както го нарече тя, данък върху лихвите на банковите депозити, въведен миналата година от бившия финансов министър Симеон Дянков.

"Този данък е още едно доказателство, че ГЕРБ стовариха кризата върху най-бедните и честни българи и затова смятаме да отпадне", настоя Янкова, която е член на парламентарната комисия по бюджет и финанси.

По думите й истинският проблем в момента са милиардите в офшорни сметки, за които не се плащат данъци и се ощетява държавата.

Тя спомена още, че предстои приемането на три важни законопроекта - най-напред за младежката заетост, предвиждащ преференции за работодатели, които наемат младежи до 29 години, на които държавата ще поеме част от осигуровките. По тази програма правителството е договорило еврофинансиране от 60 млн. евро.

"В обектива е и грижата за възрастните хора. Предстоят промени в Кодекса за социално осигуряване, с които от 2014 г. да се преустанови нарастването на възрастта за пенсиониране и същевременно даване на възможности за по-ранно пенсиониране при недостиг от 2 години стаж и възраст", посочи тя.

Дора Янкова допълни, че предстои и връщане на "швейцарското правило" за индексация на пенсиите, а до края на седмицата ще стане ясно и какви ще са коледните добавки за пенсионерите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

194

Ananymous

преди 10 години

В червата долни. При 30000 лв. депозит, плащаш 120 лева годишно с закона на "Дянков". А едва ли бедните имат и 30000 лева депозити. Но при 3000000 вече се плаща повечко. За пореден път виждаме смяна на закон с цел, задоволяване на желанията на мутрите и мафиотите(отрочетата на БСП , бивши агенти на ДС (Маргини и тем подобни). Да направим педните с 3000 лв. депозит с 12 лв. по-богати :ДДДД, благодатя.И да оставим крадците и олигарсите да не плащат нищо. ЖАЛКОТО Е, ЧЕ ЧАСТ ОТ ПРОСТИЯ НАРОД ВЯРВА!

193

Анонимен

преди 10 години

Поpеден бисер. Другарката Янкова видимо смята хората за ***!

192

анонимен3

преди 10 години

Може би лихвите на влогове над 100 000 лева трябва да останат, но да се облагат лихвите на по-малки суми е нелепо и дори прesтъпно

fallback