Цветлин Йовчев. Снимка: БТА

Дипломатично, но достатъчно остро отговори вътрешният министър Цветлин Йовчев на лидера на ”Атака” Волен Сидеров. Националистът обяви днес, че ще вземе мерки сам да защити сигурността си, която според него е заплашена от протестиращите. Лидерът на "Атака" призова Йовчев да спре протестите и ги определи като хулигански.

Йовчев беше категоричен, че отношението към протестиращите е различно според това дали те нарушават обществения ред или не.

Още по темата
"Искам да благодаря на мирно протестиращите български граждани за тяхното отношение", заяви вътрешният министър и допълни, че им благодари и за това, че се разграничават от хората, които искат да предизвикат насилие.
Мерките спрямо тези от протестиращите, които провокират насилие, ще бъдат единствено и само в рамките на закона, категоричен бе Йовчев.

Той твърдо заяви, че полицията ще продължава с всички средства да пази живота и здравето на мирно протестиращите.

Йовчев заяви, че няма информация да има заплахи за сигурността на Волен Сидеров. Вътрешният министър каза, че винаги слуша с внимание всички упреци и критики, независимо колко са остри. Думите му дойдоха по повод изявленията на Сидеров, че Йовчев толерира хулигани и преговаря с терористи.

Вътрешният министър беше категоричен, че лидерът на "Атака" няма право сам да раздава правосъдие.
Никой няма право сам да раздава правосъдие в една правова държава, отсече той и допълни, че успелите общества се крепят на върховенството на закона. Няма да се поддам на натиск, отсече той и допълни, че не е от хората, които се чувстват притиснати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase