Корнелия Нинова. Снимка: архив, БТА
fallback

Вредни ли са предсрочните избори за страната или те са изходът от кризата.

Около това спориха пред bTV депутатите Корнелия Нинова от БСП и Даниела Дариткова от ГЕРБ.

Нинова очерта двата възможни сценария, пред които е изправена държавата към момента. „Единият е правителството подава оставка – това означава, че за 2014-а няма бюджет на държавата – замразени пенсии, неувеличени майчински, никакви плащания към бизнеса, липса на пари за младежката заетост, стопиране на еврофондовете.

Вторият сценарий е оставане на кабинета – замразяване на пенсионната възраст и въвеждане на швейцарско правило, намаляване на сметките за ток, пари за насърчаване на бизнеса да наема млади хора”, обясни социалистът и добави, че предсрочни избори в момента са вредни за България.

Според Корнелия Нинова управляващите няма да прибягнат до използването на полицейска сила срещу участниците в протестната акция „на кафе пред парламента”.

Органите на МВР само щели да осигурят разширена зона на сигурност, която да гарантира на депутатите безпрепятствено влизане и излизане от сградата на НС.

Дариткова, от друга страна, изтъкна, че парламентарното мнозинство в сегашния му състав е делигитимирано. Затова то не може да изпълни задачите, заради които е бил подкрепен кабинетът на Орешарски.

„Продължава да има неясна конфигурация зад това управление. Протестът е срещу този вариант на подмяна на вота. Кабинетът „Борисов” бе на малцинството, но с ясно легитимирана отговорност – доказано бе с връщането на властта на суверена”, изтъкна депутатът от ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

83

На вторият ден от кафето пред парламента присъстваха поддръжници на ГЕРБ, които агитираха хората да тръгнат срещу централата на БСП, но не даваха и дума да се обели протестът да мине през централата на ГЕРБ. Други доводи!? Относно това дали аз съм платен или не: това си е моя работа, първо. И второ- дори тези, горе споменатите тикви и да искат да ми плащат- НЕ ЩА! Защото си имам мнение и не съм *** да подкрепям хора, които последните 4 г. ми е мамата! Стига с мутрите!!!

82

Наказателен кодекс Глава първа ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПРОТИВ РЕПУБЛИКАТА Раздел I Измяна Чл. 95. Който, с цел да бъде съборена, подровена или отслабена властта в републиката, участвува в извършването на опит за преврат за насилствено завземане на властта в центъра или по места, или в бунт, или във въоръжено въстание, се наказва с лишаване от свобода от десет до двадесет години, с доживотен затвор или с доживотен затвор без замяна.

81

НИКОГА ПОВЕЧЕ БСП

преди 10 години

ВРЕДНИ ЗА БЪЛГАРИЯ СА БСП В ПОСЛЕДНИТЕ 20 ГОДИНИ! ЗАТВОР ЗА ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ!

fallback