Червените искат Юлиян Гошев за губернатор на Благоевград. Снимка: БТА
fallback

БСП в Благоевград, общинската организация и областната организация на партията, излязоха с категорична позиция, че оставянето на областния управител, излъчен от ДПС, не е приемливо.

"Това назначение нанася удар на Пиринския край, без по никакъв начин да се опитвам да предизвиквам религиозно или друго етническо напрежение", обяви на пресконференция левият депутат Емил Костадинов, който е и председател на Областния съвет на БСП.

Oще по темата

Той посочи, че не познава лично и не коментира персонално назначения за областен управител Муса Палев.

"Благоевград е много специфична територия, много чувствителна територия, нещата, които се случват в Благоевград, имат резонанс не само тук в областта и в страната, имат и международни резонанси и ние трябва да държим сметка за тях", отсече той.

Костадинов призова благоевградчани да проявят зрялост и мъдрост и да не пренасят недоволството си от този конкретен акт, от недоволство си към ДПС, към хората, които изповядват исляма.

Той подчерта, че счита въпроса с областният управител на Благоевград за неприключен.

"Всеки божи ден аз полагам усилия в тази посока, като се опитвам да търсим и да намерим решение, което да съхрани достойнството на всичките страни", допълни той.

Емил Костадинов счита още, че въпросът сега е в полето на двамата лидери – на БСП и ДПС.

По думите му БСП в Благоевград има своята убедителна кандидатура, тя е на Юлиян Гошев и продължава да е актуална.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

един Помак

преди 10 години

администрация".

28

един Помак

преди 10 години

Муса Палев не трябва да бъде областен управител, не защото е мюсюлманин и се казва Муса, а поради простата причина, че е един некадърник. Но като го махнете и сложат някой Иван примерно ви съветвам да останете на площада, ако и той е некадърник.... Що се отнася до Муса Палев, съветвам някой журналист да го попита в ефир да му зададе няколко елементарни въпроса, примерно "Към централната изпълнителна или към местната власт се отнася фигурата, длъжността на областния управител и неговата администр

27

Анонимен

преди 10 години

не е вярно, че във всяка партия има достойни хора! в дпс няма такива. обикновени гласоподаватели може да има свестни, но не и ръководителите. и не опира до религия, опира до интереси. там няма ни един, който да вярва истински-нито християнин, нито мюсюлманин.вярват в парите.а въпросното *** муса палев, умишлено го наричам така, е сложен точно с цел да предизвика местен кървав конфликт-родът му е точно от онези, които клаха в батак. хората беснеят неслучайно-защо никой не руга вежди рашидов?

fallback