Червените искат Юлиян Гошев за губернатор на Благоевград. Снимка: БТА

БСП в Благоевград, общинската организация и областната организация на партията, излязоха с категорична позиция, че оставянето на областния управител, излъчен от ДПС, не е приемливо.

"Това назначение нанася удар на Пиринския край, без по никакъв начин да се опитвам да предизвиквам религиозно или друго етническо напрежение", обяви на пресконференция левият депутат Емил Костадинов, който е и председател на Областния съвет на БСП.

Още по темата

Той посочи, че не познава лично и не коментира персонално назначения за областен управител Муса Палев.

"Благоевград е много специфична територия, много чувствителна територия, нещата, които се случват в Благоевград, имат резонанс не само тук в областта и в страната, имат и международни резонанси и ние трябва да държим сметка за тях", отсече той.

Костадинов призова благоевградчани да проявят зрялост и мъдрост и да не пренасят недоволството си от този конкретен акт, от недоволство си към ДПС, към хората, които изповядват исляма.

Той подчерта, че счита въпроса с областният управител на Благоевград за неприключен.

"Всеки божи ден аз полагам усилия в тази посока, като се опитвам да търсим и да намерим решение, което да съхрани достойнството на всичките страни", допълни той.

Емил Костадинов счита още, че въпросът сега е в полето на двамата лидери – на БСП и ДПС.

По думите му БСП в Благоевград има своята убедителна кандидатура, тя е на Юлиян Гошев и продължава да е актуална.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase