Борисов също търси път към десните. Снимка: архив Булфото
fallback

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и председателят на ”Движение България на гражданите” Меглена Кунева протегнаха ръка към Радан Кънев, който днес застана начело на ДСБ. Кунева и Борисов и изпратиха поздравителни писма до новия председател на тъмносините.

”Вие поемате политическото лидерство в труден за десните партии момент. Трудности, които разбираме и споделяме през нашия политически опит. Трябва да намерим смисъла на широката и искрена дясната представителност на хората, които отхвърлят политическата неискреност и сивите коалиции”, се казва в поздравителното писмо на Кунева.

Тя обяснява, че позициите на ДБГ по отношение на политическия картел, видимо съвпадат с изразените позиции на ДСБ, с които имат „обща нетърпимост към задкулисното влияния на олигархичните бизнес кръгове и към подмяната на волята на българските избиратели”.

”Като отчитаме това, а също и факта, че резултатите от последните избори, налагат по естествен начин  двете партии за отговорна алтернатива на партиите в парламента се надяваме във Ваше лице да открием партньор за осмисляне пътя към изграждането на не само автентична, но и силна дясна платформа в България”, завършва Кунева.

В писмото на Борисов пък се посочва, че той и партията му желаят успех на Кънев, „защото хората в дясното политическо пространство заслужават по-голямо представителство”.

Надявам се занапред да намираме все повече допирни точки по темите, които ни сближават, вместо да търсим разделителни линии дори тогава, когато ги няма. В последните години основният проблем на партийните лидери в дясното политическо пространство беше търсенето на противници в самото дясно, за разлика от левите лидери, които винаги успяват да се консолидират и да бъдат обединени, въпреки различнията си. Уверен съм, че в името на демокрацията, трябва да намерим път към по-добър диалог между нашите две формации”, се казва още в писмото на Борисов.  Според него такива са и очакванията на всички десномислещи хора в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

136

Борка

преди 10 години

Пръмова зад решетките!!!!

135

Киро

преди 10 години

Киро кирооо киро....

134

Бойко Борисов е най-хитрата и страхлива мутра! Знае, че българите изпитват ненавист да ги управлява Доган и се възползва от това....първо бе, че е поръчан от Доган, после Пеевски... Всъщност цели едно - преизберете ме! Сега се присламчва към новото дясно... ГЕРБ се саморазпада, дясно няма... Ако унищожите и лявото, унищожавате и държавата. Тия пък, с протегнатата ръка... Тикви и леки жени...

fallback