Станишев на форму на ПЕС -жени. Снимка: БТА

Деветият пореден ден на масови протести в столицата се очаква да премине под прозорците на НДК, където тази сутрин започва заседание на Съвета на Партията на европейските социалисти.

Недоволни граждани от правителството на Пламен Орешарски изразиха готовност в социалните мрежи за протест с надслов „Окупирай НДК" от 10:00 часа.

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова съобщи за Агенция „Фокус", че Столична община не е получила уведомление за шествието „Окупирай НДК", но няма забрана за провеждането му.

В Facebook групата за съботния протест се призовава за мирно шествие и недопускане на провокации.

Протестните митинги и шествия в страната започнаха миналия петък след избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС. Въпреки че изборът беше отменен от Народното събрание, недоволството не стихва.

За конгреса на ПЕС у нас пристига председателят на ЕП Мартин Шулц и лидерът на Групата на социалистите и демократите в ЕП Ханес Свобода. В програмата на Шулц влиза и среща с българския държавен глава Росен Плевнелиев.

Министър-председателят Пламен Орешарски също ще участва във форума. На конгреса ще се обсъждат младежката безработица, приемането на окончателния вариант на програма на ПЕС, новата индустриална политика на ЕС.

Пространството около НДК ще бъде под засилено полицейско присъствие заради очаквания пореден ден на протести в София


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase