Премиерско щастие. Снимка: БТА
fallback

Премиерът Пламен Орешарски излезе изключително доволен от срещата си с Управителния съвет на Националното сдружение на общините в България (НСОРБ), на което по думите му е получил нужната подкрепа.

"Много съм удовлетворен, че всички кметове подкрепиха моя призив да работим заедно за намаляване на административните тежести върху бизнеса. Обещаха да окажат съдействие, в това число да дадат предложения за подобрение на Закона за обществените поръчки", каза той и допълни, че до октомври ще се готви споразумение за партньорство с местните власти.

По този повод премиерът смята, че е редно на всяка регулярна сбирка на НСОРБ да присъства по един секторен министър, за да може да продължи диалогът между централната и местната власт, което пък да подобри условията за правене на бизнес.

"Така че да имаме наистина една среда, в която максимален брой фирми да бъдат уверени, че могат да кандидатстват и да печелят търгове", заяви той.

Премиерът коментира, че е призовал местната власт за по-активно участие в усвояването на еврофондовете.

"И което ми се струва по-важно – помолих кметовете да участват още по-активно (беше и тяхно настояване) при дебатите за предстоящото споразумение с ЕК за партньорство. В следващите няколко месеца трябва да подготвим приоритетите, да финализираме споразумението, за да отидем на разговори с Европейската комисия с една силна и единна българска позиция", настоя Пламен Орешарски.

За финал премиерът обяви, че в следващите години предстои да се направят важни стъпки в посока на по-нататъшната децентрализация.

"България е може би най-централизираната страна в Европейския съюз, от гледна точка на разпределението между централни и местни отговорности", каза Пламен Орешарски и допълни, че отново ще заработи Съветът по децентрализация към Министерския съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

98

Vasko

преди 10 години

Oligarski, *** takyv ...aide u levo

97

Общественик

преди 10 години

А колкото до платените коментатори тука: Момчета, по-добре спрете да хвалите изнасилено Орешарски, защото не ви се получава. И вие ставате смешни, и той олеква още повече.По-добре тръгнете да си търсите нова работа, защото като падне Олигарски, няма да има кой да ви плаща.И най-вече, намерете си нещо достойно. Иначе след време ще се псувате, че за 5 лв. сте си загробили съвестта ...

96

Общественик

преди 10 години

Баси, тоя на коя планета живее??? Хората поискаха ясно оставката му, а той се прави, че нищо не се случва.Жалък е :)

fallback