Ивайло Калфин даде рамо на Орешарски. Снимка: Булфото, архив
fallback

Евродепутатът от БСП Ивайло Калфин твърдо застана зад премиера Пламен Орешарски на фона на продължаващите дни наред протести с искане за оставката на министър-председателя.

“Пламен е доказал се, публичен, не прекалено амбициозен. На него може да се разчита. Трудно си представям по-добър премиер. При него поне валутният борд, бюджетът и финансовата стабилност ще са наред. А това никак не е малко, нали?“, написа Калфин в личния си блог.

Той призова протестиращите и тези, които ги подкрепят, ако действително мислят за страната трезво, да дадат шанс на Орешарски.

Oще по темата
„Това, разбира се, не може да бъде празен чек. Кабинетът на Орешарски тръгна с фалстарт, защото БСП и ДПС решиха, че отново са взели властта, както през 2005 г. Те бързо забравиха първо, че ситуацията в страната няма нищо общо със спокойствието тогава. И второ, те съвсем не са спечелили убедително изборите. Те зависят от търпимостта на обществото, а не от парламентарната аритметика“, коментира евродепутатът.

Според него заради това Орешарски трябва да пише няколко неща в чeка си.

„Първо – независимост. Сега той може без двете партии, но те без него не. Второ – почтеност. Решителни мерки за ограничаване на олигархичните мераци. Трето – да изпълнява програмата си, както я предложи – социални приоритети, успокояване на бизнес средата, пресичане на контрабандата. Четвърто – свобода. Кадровите промени, които прецени, трябва да стават веднага. Без пречки и задръжки. Пето – хоризонт. Нека поиска една година, след което ще отиде на вот на доверие. Вече му е ясно, че хората и преди това могат да го свалят, ако не е убедителен“, пише Калфин.

Според него „да се върне сега на власт ГЕРБ с Борисов и Цветанов, с Фидосова и други, е национално предателство“.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

67

GG

преди 10 години

Вие сте майстори манипулатори с делата ,които извършихте за един доста дълъг период от 21 г. Кой източи банките?Кой обезцени честните спестявания на обикновенния българин?.Кой ликвидира жилищните влогове събирани с години и ги превърна в жълти стотинки?Не е ли вашата вихрушка най богата в днешно време?Вие не създадохте ли групировките за да обслужват ваши интереси и след това не започнахте ли да чистите фигурите от тях ,които поумняха и започнаха да работят за себеси?

66

PEOPLE OF BULGARIA

преди 10 години

Вече му дадохме, г-н Калфин, и видяхме, че за нищо не става ... Жалко, наистина, този човек няма никакво чувство за самосъхранение. Прекрасно знаете, че това е много ценено качество при марионетките. Ето какво:Нека всички, които в момента са се кръстили "Кабинета Орешарски", да излязат на светло и лично да помолят Българския народ за доверие!

65

ттт

преди 10 години

До JustTomВсеки народ си заслужава управниците! Редът ни няма да дойде. Аз не разбирам какво искат протестите. Освен, че в нашия град СДС се опитва да ги яхне. Добре, пада правителството и парламента. Няма искане, с което следващото правителство и следващия парламент да се съобразяват. Ще сменим едни омразни лица с други такива и всичко ще остане същото.

fallback