Снимка: Булфото

Емил Костадинов от "Коалиция за България", е единственият депутат, който се е въздържал и при първото гласуване, и при прегласуването на решението за избор на Делян Пеевски за председател на ДАНС.

Това показва разпечатката от гласуването, предаде БТА. Георги Кадиев декларира, че не е съгласен с решението и е бил против "на група", но в пленарната зала не участва в гласуването.

Младен Червеняков и Янаки Стоилов също не са участвали в гласуването в пленарната зала.

Минчо Минчев от левицата е дал вот против избора на Пеевски първия път, но е подкрепил кандидатурата при прегласуването. Минчев е избран от квотата на коалиционните партньори на БСП.

В началото на заседанието са се регистрирали общо 142 депутати, като 27 са от ГЕРБ, 76 - от "Коалиция за България", 32 - от ДПС, и седем от "Атака".

Още по темата
При първото гласуване в залата за номинацията на Делян Пеевски бяха 114 депутати, против - 10, а един се въздържа.

Положителен вот за решението са дали 78 депутати от левицата, всичките 36 присъстващи от ДПС, включително и самият Пеевски.  Против са били трима от "Атака" - толкова са участвали в гласуването, шестима от ГЕРБ - всички от групата, които присъстваха в залата, както и един от левицата.

Един от "Коалиция за България" се е въздържал.

При прегласуването Пеевски е подкрепен от 116 депутати, 87 са против, а един се е въздържал. Подкрепа са дали 80 народни представители от "Коалиция за България", 36 от ДПС. 87 депутати от ГЕРБ са били против, "Атака" не са участвали в гласуването.

По-късно от "Атака" разпространиха декларация, в която заявяват, че ГЕРБ е осигурил избора на Делян Пеевски, а националистите са гласували против.

В началото на заседанието ГЕРБ осигури кворума с 27 души, които след това излязоха от залата, заявиха от "Атака". Според тях без тези действия на доскоро управлявалата партия избирането на Пеевски е щяло да бъде невъзможно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase