Снимка: Булфото
fallback

"Изборът на Делян Пеевски за председател на ДАНС е абсолютно неприемлив. България се превръща в място, където Европа никога не започва”, се чете в официалната позиция на "Движение България на гражданите" по повод избора на нов председател на ДАНС.

"Правителството на Пламен Орешарски не само не преодолява грешките на предишното управление, каквато беше грозната коалиция "Марковска" между ГЕРБ, БСП и ДПС, но, напротив - то слиза до ново дъно”, смятат от партията на Меглена Кунева.

Oще по темата
Оттам допълват, че с действията си Орешарски и парламентарното мнозинство са показали, че
изборите в България не се състояха, за да отговорят на очакванията на хората, а за да се овладеят службите.

"Навсякъде в цивилизования свят изборът на подобна позиция не се провежда по толкова непрозрачен и безцеремонен начин. Изборът на подобна позиция изисква ясни критерии, няколко кандидати, изслушване на тези кандидати, максимална публичност”, се посочва в позицията на "България на гражданите".

Хората на Кунева смятат още, че „след дни на циркове и излизане от пленарна зала ГЕРБ също закъсняха да реагират”.

"Време е опозицията да заеме мястото си. Ако това не направи вътрешнопарламентарната опозция, ще го направим ние, гражданите”, завършва писмото, изпратено до медиите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Симо

преди 10 години

Определено не може да се нарече политик...не знам защо продължава да броди из политиката,надявах се след оставката да не чуем повече за нея.

29

Daniela_Radeva

преди 10 години

Никога не съм я харесвала тази като политик. Просто се доказа със своята некомпетентност да управлява държавата и това много добре се видя, когато подписа смъртната присъда на българската енергетика.

28

Angel83

преди 10 години

Този пръст и тази крива уста може да ги размахва на мъжа си, но не и на народа. Много добре знаем каква всъщност се оказа Кунева и неслучайно подкрепата към нея намаля драстично, откакто си основа своя собствена партия. Никакъв лидер не е тя, защото ощети енергетиката с десетилетия занапред. Какъв политик е това да затвори 4 ядрени реактора в АЕЦ "Козлодуй"?

fallback